van der Horst

24H Zolder: Lamborghini voorlopig op pole

Chrisal Leipert Motorsport - Lamborghini SuperTrofeo
Chrisal Leipert Motorsport - Lamborghini SuperTrofeo
De Chrisal Leipert Motorsport Lamborghini Huracán Super Trofeo heeft tijdens de eerste kwalificatiesessie voor de 24 Hours of Zolder de normtijd het beste benaderd. De potente Italiaanse schone hield uiteindelijk de Deldiche Racing Norma M20 FC af met slechts 11 tiende. De top vijf sloot overigens af op een zakdoek; minder dan slechts 1 tiende van de normtijd verwijderd. Heel wat wagens kenden tijdens de sessie problemen en de eerste kwalificatie werd ook eenmaal stilgelegd met een rode vlag.
Hamofa Motorsport - BMW M3 GTR
Hamofa Motorsport - BMW M3 GTR
De twijfelachtige eer van het veroorzaken van de eerste rode vlag situatie tijdens de 24 Hours of Zolder-meeting gaat naar Hamofa. De BMW V8 trok een oliespoor over het circuit nadat de motor van de bolide uitviel. De baanposten hadden wat tijd nodig om de baan terug proper te maken. Bij de teams was er heel wat bezorgheid omwille van nakende regen. We zagen dus, zeker in de openingsfase, de ene poging na de andere om een chrono op de tabellen te zetten die de normtijd het dichtst benaderde. De wagens die de beste tien tijden realiseren in de gecombineerde kwalificatiesessie stoten door naar de super pole, waarin geen normtijd geldt en de besttijd nog verbeterd mag worden voor een plaats op de grid.

--- Uitslag qualifying practice 1 (pdf) ---

Foto's: Marnik MouchaersDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op donderdag 17 augustus 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons