van der Horst

24H Zolder: Leslie Aerts gunt een blik in zijn potten en pannen

Tom Van Rompuy - Leslie Aerts
Tom Van Rompuy - Leslie Aerts
Primordiaal bij een etmaalrace is een gezond voedingspatroon, niet enkel voor de heren piloten, maar ook voor alle teamleden. Niemand kan het namelijk veroorloven om de aandacht te laten verslappen... Autosport.be sprak met Leslie Aerts, die bij VR Racing by Qvick Motors verantwoordelijk is voor het vullen van de magen!
  • STX Motorhomes
"Ik zit eigenlijk redelijk vaak tussen auto's, dus voor mij is het een gekende wereld", trapt Leslie het gesprek af. "Dagdagelijks ben ik namelijk bezig met de import en export van oldtimerwagens. Ik reis enkele keren per jaar naar de Verenigde Staten om daar persoonlijk auto's te gaan uitzoeken. Die wagens zet ik dan ofwel zelf volledig in orde om verder te verkopen, ofwel verkoop ik ze door als project voor iemand anders."

Leslie Aerts
Leslie Aerts
"De link met VR Racing en Qvick Motors is eigenlijk snel gemaakt, want ik ken Tom Van Rompuy reeds een tiental jaren. Omdat hun vaste kok was weggevallen, ben ik eens ingesprongen en nadien ben ik steeds weer gevraagd. Maar vergis je niet, dit is echt een hobby voor mij. Iets totaal anders dan mijn dagelijks werk, want ik heb absoluut geen koksopleiding gehad. Ik ben echter ook geïnteresseerd in rally en dat sluit dan weer aan bij VR Racing en Qvick Motors. Naast Belcar ga ik ook mee naar rally's en wedstrijden in het buitenland, vorig jaar bijvoorbeeld nog het COTA in de Verenigde Staten."

"Op locatie hebben we onze eigen keuken. Deze heb ik niet alleen zelf ingericht, maar ook volledig zelf opgebouwd. Dit was vroeger een viskraam, welke we dan hebben herbouwd waarbij we alles in inox heben uitgewerkt, met gaskeuring, elektriciteitskeuring, ... Alles is afwasbaar en we hebben ook een keukenhygiëneplan. Ook al is het maar voor privé-gebruik, ik wil toch dat alles in orde is. Ik zou niet willen dat er iemand van het team ziek wordt van mijn eten..."

"De hoeveelheid eten varieert naargelang de grootte van het team dat aanwezig is. Op zaterdagochtend voorzien we ontbijt, bij een gewone race is dat voor een vijftiental monden. Reken dus maar op 30 eieren en een kilo spek. Eenmaal het ontbijt voorbij is, starten we met het middageten en nadien indien nodig de avondmaaltijd. Op zondag is er doorgaans meer volk, want er komen steevast extra personen in de vorm van vrienden of sponsors. Ook hen voorzien we van een maaltijd. We stellen altijd een maaltijdschema op in functie van het tijdschema van de sessies, zowel op vlak van tijdstip van de maaltijden als de inhoud. Stel dat er in de late namiddag een wedstrijd is, dan opteren we 's middags vaak voor volkoren rijst."

Leslie Aerts
Leslie Aerts
"Kijken we naar een etmaalrace, dan wordt het enkel maar complexer. Het team wordt uitgebreid naar doorgaans 30-40 personen én daarenboven trachten we gezonde voeding te geven, met weinig vetten. We blijven als team eigenlijk de ganse nacht wakker, dat is zwaar voor iedereen, want niemand wil in slaap vallen. Daarom voorzien we eigenlijk elke 3-4 uur een lichte maaltijd, met daarnaast twee soorten soep die altijd beschikbaar zijn voor onze mensen. Het is leuk om altijd wat voorhanden te hebben, want iedereen beleeft een etmaalrace toch een beetje op zijn eigen ritme."

Of Leslie ook gevraagd wordt als mechanieker? "Goh, ik kan bijspringen, maar eigenlijk gebeurt dat niet. En dat is maar goed ook, want het team is op elkaar ingespeeld en iedereen kent zijn rol. Mijzelf incluis. Wat het vooral zo leukt maakt voor mij, is dat het zoals ik eerder al zei een taak is die compleet verschillend is van wat ik in het dagelijkse leven doe. Ik kan me hierin echt uitleven, dus voorlopig doen we nog even door!"

Foto's: Martijn Wouters  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons