24H Zolder: Leslie Aerts gunt een blik in zijn potten en pannen
![Tom Van Rompuy - Leslie Aerts](https://www.autosport.be/i/200/upload/06048260b329b6fc4b23ee922454efed79404327.jpg)
![Leslie Aerts](https://www.autosport.be/i/200/upload/d212d15e822b21e5178e63031aa847c4b569567b.jpg)
"Op locatie hebben we onze eigen keuken. Deze heb ik niet alleen zelf ingericht, maar ook volledig zelf opgebouwd. Dit was vroeger een viskraam, welke we dan hebben herbouwd waarbij we alles in inox heben uitgewerkt, met gaskeuring, elektriciteitskeuring, ... Alles is afwasbaar en we hebben ook een keukenhygiëneplan. Ook al is het maar voor privé-gebruik, ik wil toch dat alles in orde is. Ik zou niet willen dat er iemand van het team ziek wordt van mijn eten..."
"De hoeveelheid eten varieert naargelang de grootte van het team dat aanwezig is. Op zaterdagochtend voorzien we ontbijt, bij een gewone race is dat voor een vijftiental monden. Reken dus maar op 30 eieren en een kilo spek. Eenmaal het ontbijt voorbij is, starten we met het middageten en nadien indien nodig de avondmaaltijd. Op zondag is er doorgaans meer volk, want er komen steevast extra personen in de vorm van vrienden of sponsors. Ook hen voorzien we van een maaltijd. We stellen altijd een maaltijdschema op in functie van het tijdschema van de sessies, zowel op vlak van tijdstip van de maaltijden als de inhoud. Stel dat er in de late namiddag een wedstrijd is, dan opteren we 's middags vaak voor volkoren rijst."
![Leslie Aerts](https://www.autosport.be/i/200/upload/116ce92774e6b0284868123108fe3dface378687.jpg)
Of Leslie ook gevraagd wordt als mechanieker? "Goh, ik kan bijspringen, maar eigenlijk gebeurt dat niet. En dat is maar goed ook, want het team is op elkaar ingespeeld en iedereen kent zijn rol. Mijzelf incluis. Wat het vooral zo leukt maakt voor mij, is dat het zoals ik eerder al zei een taak is die compleet verschillend is van wat ik in het dagelijkse leven doe. Ik kan me hierin echt uitleven, dus voorlopig doen we nog even door!"
Foto's: Martijn Wouters
Tweet