Total 2' Hours of Spavan der Horst

24H Zolder: LM Racing met Porsche 996 Cup

LM Racing - Porsche 996 Cup
LM Racing - Porsche 996 Cup
Luc Moortgat schrijft voor de komende 24 Hours of Zolder onder de vlag van LM Racing een Porsche 996 Cup in, ex Luyendijk en ex First Motorsport. Hiervoor doet de Real zaakvoerder beroep op zijn teammaten uit de Belgian Historic Cup, Pierre-Yves Paque en Dieter Kuijl terwijl Patrick Zeeuws het rijderskwartet volledig maakt.
Paque-Moortgat-Zeeuws
Paque-Moortgat-Zeeuws
Luc Moortgat: "Ik kocht de Porsche met bouwjaar 2005 van First Motorsport toen die stopte en nadien is de wagen volledig ontmanteld en alle bewegende delen zijn vervangen of gereviseerd in eigen beheer. De Porsche is ondanks zijn 12-jarige leeftijd als nieuw. Ik hoop dan ook dat we heelhuids uit het avontuur komen, want eigenlijk is deze wagen een collectors item geworden".

Luc Moortgat maakte vorig seizoen zijn maidentrip in de 24 Hours of Zolder in een BMW M235i Racing Cup van QSR Racing. De Waaslander heeft ook reeds de 24 Hours of Dubai en Paul Ricard achter de kiezen. Ook Patrick Zeeuws zat vorig jaar op een BMW 325i Cubsport van QSR Racing en is aan zijn vijfde edtie toe. Pierre-Yves Paque, die in de Historic Cup met een Porsche 964 Cup rijdt van LM Racing, is de meest ervaren lange afstands rijder van het kwartet. Hij dweilt met de Creventic 24H Series alle races af over 12 of 24 uren en meestal in een potente Porsche 991 van Speedlover. Ook de recente 24H Spa reed hij met Speedlover op de nagelnieuwe 991 Cup een model waarmee PK Carsport aan de start van de 24H Zolder verschijnt. Sinds kort is ook de familie Kuijl te zien in de Historic Cup waarbij Dieter met de gekende grijze en supersnelle Porsche 911 van LM Racing rijdt. Naast de Belgian Historic Cup heeft hij wat ervaring opgedaan tijdens track days met een Porsche 997 en dus is ook voor hem een 996 de iedeale auto.

LM Racing - Porsche 996 Cup
LM Racing - Porsche 996 Cup
"Het is vooral een gemakkelijke en confortabele wagen," gaat Moortgat verder. "De 996 beschikt over ABS en servo en laat zich makkelijk mennen. Ik denk dat dit de beste keuze is voor ons allemaal gezien we ons vooral willen amuseren. De service is in handen van ons team onder leiding van Dorian Kruger. Uiteraard zitten we in de gastklasse omdat we geen vast ingeschreven team zijn binnen de Belcar. Maar deze Klasse, telt ondermeer twee Porsches van de allerlaatste generatie, een Lamborghini Huracan Super Trofeo, een zeer potente Ligier Proto, een Domex RXC en een MARC Car. Minstens vier potentiële winnaars algemeen binnen onze Klasse 7A. Daar horen we echt niet thuis met onze oude 996 Cup. Zelfs in Klasse 7B zullen we echt moeten strijden om met deze wagen een podiumplaats te ambiëren, besluit de meervoudige Historic kampioen."

Naast Pierre-Yves Paque, de man met de meeste 24H ervaring binnen het team heeft, is er ook Patrick Zeeuws die reeds vier seizoenen op rij en onder de vlag van QSR aan de aftrap stond van deze loodzware etmaalrace. "Voor mij is de Porsche 996 Cup ideaal. Ik ken deze wagen zeer goed toen Jo Jamers met de 996 Cup naar de track days kwam. Ik heb ettelijke uurtjes in deze wagen doorgebracht. En na wat men achteraf bij LM Racing met deze wagen deed is super. We beschikken mijn inziens over een zeer betrouwbare wagen en die uiteraard zeer plezant stuurt met de ABS, servo en de manuele schakelbak."

Foto's: Ronald Janssens

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op donderdag 10 augustus 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • VR Racing

Copyright 2000-2018 Autosport.be - Contacteer ons