van der Horst

24H Zolder: LM Racing Porsche en Heli BMW hersteld na crash

LM Racing - Porsche 996
LM Racing - Porsche 996
De Porsche 996 van LM Racing crashte zwaar op donderdagavond tijdens de nachttraining voor de 24 Hours of Zolder nadat deze in aanraking kwam met de Heli Racing BMW. Het incident leidde zelfs even tot een rode vlag-situatie en de Porsche kwam nadien niet meer in actie. Vrijdag voor de 24 Hours of Zolder is er traditioneel motorstilte op het Limburgse circuit, maar dat impliceert hoegenaamd niet dat de mechaniekers rust hebben. Veel teams leggen de laatste hand aan de wagens voor de start van de etmaalrace en zo ook bij LM Racing en Heli Racing, waar men de vertrouwde bolides opnieuw oplapte.
  • VR Racing
Schade LM Racing Porsche 996
Schade LM Racing Porsche 996
"De crash kwam natuurlijk wat ongelegen", vertelt LM Racing-teameigenaar en -rijder Luc Moortgat aan Autosport.be. "De schade was echter niet al te groot, dus onze deelname aan de 24 Hours of Zolder is nooit in gevaar geweest. Onze wagen kwam in aanraking met een BMW M235i die op zijn beurt moest uitwijken voor een andere wagen. Jammer dat dit gebeurde, maar het zij zo."

Heli Racing - BMW M235i
Heli Racing - BMW M235i
Die andere BMW was de bolide van Heli Racing. Jurgen van den Hove, op het moment van de impact aan het stuur, doet zijn relaas: "Ik was bezig aan mijn outlap toen ik de Porsche 996 wilde passeren aan de tunnel aan de ingang van het circuit. Ik zag in mijn spiegel de Ford Mustang van VR Racing en de Thems Racing by EMG Motorsport Porsche naderen, waarna ik de Mustang doorliet en zelf de Porsche 996 passeerde. Op het ogenblik dat ik rechts naast die bolide was, maakte hij een manoeuvre naar rechts en net op dat moment kwam ook de Porsche 991 mij langs rechts voorbij. Ik heb getracht hem te ontwijken en dat lukte nog net, anders was de schade veel groter geweest. We hebben helaas ook de muur geraakt, waardoor er wel heel wat te herstellen viel. Ook kon Rik Ceyssens zijn verplichte nachtrondjes niet afwerken, maar daarvoor hebben we reeds een derogatie aangevraagd, gezien dit duidelijk een geval van overmacht is."

Foto's: Marnik Mouchaers & Niels VaeckSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op zaterdag 10 augustus 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons