van der Horst

24H Zolder: Luc Moortgat: "Porsche 996 is bewuste keuze"

LM Racing - Porsche 996
LM Racing - Porsche 996
Luc Moortgat staat ook deze editie van de Eleven Sports 24 Hours of Zolder aan de start, al opteert de Waaslander voor één van de oudste wagens van het deelnemersveld. Moortgat, die al met tal van wagens reed en dit jaar onder meer racet met een Porsche 964 in de Historic-discipline, gaat in de editie 2017 van de Limburgse etmaalrace namelijk scheep met Porsche 996 Cup onder de vlag van LM Racing. De keuze voor de bolide uit 2005 is echter gemaakt met zeer specifieke intenties.
  • Prospeed Competition
LM Racing - Porsche 996
LM Racing - Porsche 996
"Ik ben enorm blij dat ik er weer bij kan zijn", vertelt de meervoudige Belgian Historic-kampioen aan Autosport.be. "De 24 Hours of Zolder heeft altijd een speciale sfeer. Dit jaar sta ik aan de start met een van mijn eigen Porsches, een 996 die we volledig origineel 'gerestaureerd' hebben", glundert de Real-man. Het is overduidelijk waar zijn passie schuilt. "De bolide is één van de wagens die vroeger onder de vleugels van Jo Jamers op circuit actief was. We hebben de wagen volledig in de staat gezet zoals hij door Porsche werd geleverd, alle onderdelen origineel. Dat is echter geen sinecure, want je vindt de dag van vandaag al die wisselstukken niet meer zo gemakkelijk; maar het is ons gelukt en we staan hier aan de start."

LM Racing - Porsche 996
LM Racing - Porsche 996
Over de specifieke keuze voor de Porsche 996 is Moortgat rationeel. "Ik vind de wagen veel beter aansluiten bij een wedstrijd als de 24 Hours of Zolder. In vergelijking met een Porsche 997 is hij veel minder gevoelig en voor mij een pak betrouwbaarder. We beschikken bijvoorbeeld niet over een sequentiële versnellingsbak, maar hebben heel bewust gekozen voor een manuele bak. Op pure snelheid gaan we er niet aan te pas komen, daar moet ik geen tekening bij maken, maar we hopen toch dat we kunnen bogen op onze betrouwbhaarheid en zo een mooi resultaat kunnen realiseren."

Foto's: Marnik MouchaersDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op vrijdag 18 augustus 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons