van der Horst

24H Zolder: Luc Moortgat sterk in natte kwalificatie

Luc Moortgat - Porsche 964 Cup
Luc Moortgat - Porsche 964 Cup
Een hevige onweersbui zette het circuit Zolder op de middag onder water wat de timing voor de rest van de dag overhoop zette. Toen de Belcar Youngtimer Cup bezit nam van de piste voor zijn kwalificatie stond er nog heel wat water op de baan dat slechts langzaam opdroogde. Het is dan ook niet te verwonderen dat de grid pas beslist werd in de laatste momenten van de kwalificatie. Luc Moortgat toonde opnieuw zijn meesterschap door met zijn Porsche 964 Cup de pole te pakken met een ronde in 1:58.334.
  • VR Racing
Eric Qvick - VR Racing by Qvick Motors BMW M3
Eric Qvick - VR Racing by Qvick Motors BMW M3
Eric Qvick, die dit weekend Dirk Van Rompuy vervangt op de VR Racing by Qvick Motors BMW M3, zette de tweede tijd algemeen neer, meteen ook de snelste in klasse 4D. De BMW moest iets meer dan een halve seconde toegeven op de referentietijd van Moortgat. Patrick Michiels klokte met eijn Porsche 964 de derde tijd in 1:58.974 en ging Jan Van Elderen (Ford Sierra Cosworth- 2:01.713) en de Mercedes 190 van Gentleman’s Fair. Evertjan Alders (BMW 325i), Eric Nulens (Porsche 964), Pierre-Yves Paque (Porsche 964), Gust Van Haelst (Mazda RX3) en Tony Kevers (VW Golf) maakten de top tien vol.

Guy Francois - Lotus Elan
Guy Francois - Lotus Elan
In de Belcar Historic Cup was het Guy Francois die met zijn Lotus Elan de pole pakte met een ronde in 2:17.346. Hij ging de Ford Capri van Wim Kuijl en de Ford Escort RS2000 van Christoph Roessle vooraf.


Foto's: Niels Vaeck
 

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Belgian Youngtimer Cup op donderdag 9 augustus 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Eleven Sports 24 Hours of Zolder.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons