van der Horst

24H Zolder: Lucia Gallucci: "De 24H leeft, zeker in Limburg"

Lucia Gallucci
Lucia Gallucci
Lucia Gallucci is een naam die velen synoniem stellen aan Circuit Zolder. De Limburgse met Italiaanse roots is Race Organisation Manager bij Circuit Zolder en dus verantwoordelijk voor het Belcar Endurance Championship.
  • De Swert Opticiens

Autosport.be: Hoe verliep je seizoen tot nu toe?

Lucia Gallucci: "Alles is goed verlopen tot nu toe. We zijn het seizoen heel leuk begonnen met de Blancpain GT Series, alle ingrediënten waren aanwezig. We hadden 35 wagens aan de start, dus meteen beter dan vorig jaar. Dit seizoen zitten we elke race wel rond dat aantal, dus een mooie verbetering. Ook de kwaliteit ontbreekt zeker niet, met de competitieve Porsche Endurance Trophy Benelux en een sterke GT4-klasse dankzij onder meer een nauwere samenwerking met SRO. We trekken ook twee keer naar Spa dit jaar, wat toch ook een meerwaarde is in mijn ogen. Voor de 24 Hours of Zolder hebben we een heel mooi veld kunnen samenbrengen, met een goede kwaliteit van piloten en enkele extra wagens. Naar interne communicatie met de teams hebben we sinds vorige wedstrijd ook de 'Belcar Phone', een Whatsapp groep waarmee we snel kunnen communiceren. Daarnaast hebben we ook een relatie deelnemer aangeworven en een paddock verantwoordelijke. De communicatie verloopt goed, maar we streven natuurlijk naar perfectie."

Wat zijn je verwachtingen voor de race?

Lucia Gallucci: "Als het weer goed blijft, denk ik dat we een vol huis gaan hebben. De 24H leeft, zeker in Limburg, waar het samen met Pukkelpop het evenement van het jaar is. Ook op sportief vlak oogt de wedstrijd veelbelovend. Werp een blik op de uitslag van de Superpole en je ziet meteen dat er een mooie strijd in het verschiet ligt, zeker de Norma's onderling en ook de talrijke Porsches. Het kan alle kanten uit gaan."

Wat ga je dit jaar anders aanpakken?

Lucia Gallucci: "Door omstandigheden heb ik het administratieve gedeelte bijna volledig voor mijn rekening moeten nemen dit jaar. Ik ga de 24 Hours of Zolder ook op sportief vlak nauwer opvolgen ditmaal, en niet louter coördineren. Vorig jaar kon ik bijvoorbeeld een piloot niet altijd meteen bij een wagen onderbrengen. We trachten ook elk jaar nog vroeger meer info te vergaren. Een van mijn dromen is om naar de administratieve keuring te gaan met een volledige lijst."

Wat is je eerste herinnering aan de 24 Uur van Zolder?

Lucia Gallucci: "Ik woon 13km van het circuit. Als 13-jarigen spaarden we een heel jaar voor een F1-ticket of voor de grote Duitse koersen. De 24H heb ik pas echt leren kennen toen ik hier 38 jaar geleden ben komen werken. Toen was het nog een externe promotor die de wedstijd organiseerde, daardoor dat de race toen tijdelijk de '3000km van Zolder' heette. Eigenlijk was de 24H toen nog een provinciaal kampioenschap en is het pas echt beginnen groeien toen de VZW Terlaemen het in handen heeft genomen."

Heb je een opmerkelijke anekdote over de 24 Uur die je aan ons kwijt wil?

Lucia Gallucci: "Ik ben een Italiaanse, in de tijd van DTM vroeg iemand van de organisatie mij om een oproep te doen in eigen taal, maar mijn Italiaans verstond niemand hier natuurlijk. Ik vond het heel leuk dat er een periode was dat er heel veel meisjes meereden, en dan denk ik vooral aan de Daikin Mini met een volledige vrouwelijk bezetting."

Wie opent volgend jaar de interviewestafette?

Lucia Gallucci: De winnaar van dit jaar. 


Foto: Geert Franquet  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons