van der Horst

24H Zolder: Magistrale Magnus zet Russell Norma op pole (+ Video)

Russell Racing by PK Carsport - Norma MF 20C
Russell Racing by PK Carsport - Norma MF 20C
Gilles Magnus was een klasse apart in de Super Pole voor de 24 Hours of Zolder. De 19-jarige Antwerpenaar kwam als laatste aan de beurt en zette een 1:28.128 op de tabellen met de Russell Racing by PK Carsport Norma M20 FC #1. Magnus liet daarmee de concurrentie ver achter zich, Sam Dejonghe (Deldiche Racing by JTB #110) moest al meer dan twee seconden toegeven en start zaterdagnamiddag mee vanop de eerste startrij. Stienes Longin (Krafft Racing #11), Frédéric Vervisch (McDonald's Racing Team #2) en Pieder Decurtins (GHK Racing by T2 #66) vervolledigden de top vijf voor Norma. Het Deldiche Racing exemplaar #111 van Tim Joosen kwam na de outlap meteen weer de pitlane opzoeken en noteerde geen tijd.
WCB Racing Team by Leipert Motorsport - Lamborghini Super Trofeo
WCB Racing Team by Leipert Motorsport - Lamborghini Super Trofeo
De WCB Racing Team by Leipert Motorsport Lamborghini Hurácan Super Trofeo van Danny Kroes was de eerste GT op de zesde plaats en gaf net geen vijf seconden toe op de polesitter. Nico Verdonck was tweede in Klasse 3 met VR Racing MARC Mustang #4 (achtste algemeen), en bleef daarmee net de eerste Cup Porsches voor die op de vijfde startrij zullen postvatten. Het Belgium Racing exemplaar #99 van Dylan Derdaele scoorde de pole in Klasse 2, voor Dennis Retera met de Independent Motorsports Porsche.

RBC Race Team - Saker RAPX
RBC Race Team - Saker RAPX
In Klasse 4 won Wim Spinoy de strijd binnen het Veidec Silver Eagle Racing by GetSpeed team. De snelste tijd in Klasse 5 kwam op naam van Dave Van De Velde in de RBC Race Team Saker RAPX, voor de Milo Racing Lamera van Kévin Balthazar. Gregory Eyckmans was de primus in Klasse 6 met de JJ Motorsport/Xwift Racing BMW 325i, 1,6s voor de 325i E90 van Tom Werckx.

--- Uitslag Super Pole 24H Zolder (pdf) ---
 
 
Magnus zet Russell Racing op pole voor 24H Zolder!

Gilles Magnus stuurde de Russell Racing by PK Carsport naar de pole in de 24h-Zolder, een flashinterview!

Geplaatst door Autosport.be op Donderdag 8 augustus 2019Foto's: Marnik MouchaersDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Belcar Endurance op donderdag 8 augustus 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons