van der Horst

24H Zolder: Magnus bouwt voorsprong uit met DVB Norma

Gilles Magnus
Gilles Magnus
Gilles Magnus heeft de voorsprong van de DVB Norma M20 FC verder uitgebouwd na acht uur wedstrijd in de Eleven Sports 24 Hours of Zolder. De 17-jarige Antwerpenaar liet een sterke indruk na tijdens zijn drie uur durende stint aan boord van de rode Norma, waarbij hij zeer constant rondetijden rond de 1:35 (de normtijd) liet optekenen. De McDonald's Racing Norma die in de beginfase duidelijk het voortouw nam met Frédéric Vervisch achter het stuur, is teruggevallen na de stints van David Houthoofd en François Boullion en ligt momenteel in derde stelling op twee ronden achterstand. De Deldiche Norma #1 vertoeft momenteel in tweede stelling.
  • New Race Festival
MExT Racing - Porsche 991
MExT Racing - Porsche 991
Christoff Corten nam kort voor middernacht het stuur over van de leidende DVB Norma, maar dook meteen onder de normtijd met amper 0.002s. De #2 moest daardoor binnen komen voor een drive-through penalty, maar geniet nog steeds een comfortabele voorsprong van ruim anderhalve minuut. Best of the rest is nog steeds de Chrisal Leipert Motorsport Lamborghini Huracán ST in vierde stelling, op een achterstand van zes ronden. De eerste cup Porsche is het exemplaar van MExT Racing in P5, voor de Zwitserse T2 Racing Ligier JS53 Evo 2. PK Carsport heeft intussen stevig post gevast rond positie zeven.

Belgium Racing lijkt voorlopig uitgeteld voor de overwinning. Nadat de #99 tijdens de hoosbui bij het begin van de race meer dan een half uur verloor na een crash, viel ook de #98 terug na een spin van Dylan Derdaele in de chicane. De #98 verloor vervolgens nog meer terrein in ligt momenteel in achtste stelling op 13 ronden achterstand. 

--- UITSLAG 24 HOURS OF ZOLDER NA 12H (PDF) ---

--- LIVE TIMING ---

Foto's: Niels Vaeck & Marnik MouchaersDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Belcar Endurance op zondag 20 augustus 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons