van der Horst

24H Zolder: Na 12H: Deldiche Norma in de problemen

Deldiche Norma M20 FC
Deldiche Norma M20 FC
Kort voor halfweg is een van de drie Norma M20 FC's die al vanaf de start de race domineren vooraan weggevallen. Het Deldiche Racing exemplaar van Sam Dejonghe, Luc De Cock, Thomas Piessens en Tim Joosen kwam na 11 uur voor het eerst binnen met problemen, maar hervatte na een stop van zes minuten weer haar weg. Even later kwam de proto weer binnen, ditmaal stond de wagen echter 42 minuten binnen. De brandstofdruk bleek de boosdoener, terwijl het team een oplossing zocht voor het probleem maakte men meteen ook van de gelegenheid gebruik om alvast de remmen te vervangen, maar inmiddels is de #1 al teruggevallen naar de elfde plek op 32 ronden achterstand.
  • Skylimit Events
Het technisch euvel maakte een einde aan de mooie strijd tussen de DVB Norma #2 en Deldiche Racing. Na een sterke stint van Gilles Magnus kwam de DVB bolide stevig aan de leiding te liggen, maar de #1 bleef pushen en kwam beetje bij beetje terug. Zo reden Christoff Corten (#2) en Thomas Piessens (#1) een uur lang in formatie rond, maar laatsgenoemde slaagde er net niet in om zich te ontdubbelen. Een safety car procedure en drie drive throughs voor het niet respecteren van de normtijd door Corten zorgden er uiteindelijk voor dat de twee leiders weer door enkele seconden gescheiden werden... totdat de #1 helaas in de problemen kwam.

De McDonald's Racing Norma #333 kwam daardoor terug in tweede stelling te liggen, nadat deze terrein had verloren doorheen het eerste deel van de nacht. Hun achterstand bedraagt echter al vier ronden (ruim vijf minuten). Na een minder wedstrijdbegin maakte de Zwitserse T2 Racing Ligier JS53 Evo2 een sterke remonte. Net voor halfweg schoof de proto voorbij de Chrisal Leipert Motorsport Lamborghini Huracán ST naar de derde plek, waardoor er alsnog drie proto's het podium bezetten. De Lamborghini is al heel de race de voornaamste uitdager van de proto's, maar wordt op korte afstand gevolgd door de Porsches van PK Carsport (1 ronde) en MExT Racing (2 ronden). MExT Racing wisselde wel al de remmen en heeft momenteel Dries Vanthoor aan het stuur. 

--- STAND NA 12H (PDF) ---

--- LIVE TIMING ---

Foto: Vincent WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Belcar Endurance op zondag 20 augustus 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons