van der Horst

24H Zolder na 19H: Independent Motorsports versus Belgium Racing

Independent Motorsports - Porsche 911 GT3 Cup
Independent Motorsports - Porsche 911 GT3 Cup
De strijd voor de zege in de Eleven Sports 24 Hours of Zolder is op vijf uur van het einde herleid tot een duel tussen de Independent Motorsports Porsche 991 #8 van Vanthoor-Engelhart-Lagrange-Stevens-Goegebuer en de Belgium Racing Porsche #99 van Derdaele-Saelens-Machiels-Grouwels-Kern. Het verschil tussen beide wagens is momenteel stabiel en schommelt rond de vijf minuten (3 ronden). Dries Vanthoor en Dylan Derdaele draaien dan ook rondetijden die nagenoeg gelijk zijn. De twee Vlamingen moeten bovendien de snelle Italiaan Ivan Bellarosa niet uit het oog verliezen, die een half uur geleden met de Heinz POWERKIT.shop Wolf Tornado #240 de No Speed Limit Porsche #991 passeerde en inmiddels is opgeklommen naar de derde plek, op zes ronden achterstand.
  • Powercars
Aqua Protect Racing - Norma M20 FC
Aqua Protect Racing - Norma M20 FC
Ook de Aqua Protect Racing Team Norma M20 FC #1 is bezig aan een mooie comeback nadat de wagen gisterenavond ongeveer 45 minuten verloor na een contact met de MSE BMW M4 GT4 #245, die vervolgens op zijn beurt kreeg af te rekenen met een resem gevolgschade en de pitbox opzocht. Marc Goossens ligt in de Norma momenteel in vijfde stelling (+16 ronden), maar verloor iets na 11u tijd met een onvoorziene stop voor problemen met het gaspedaal. De Russel Racing Norma #2, die de eerste wedstrijdhelft domineerde, rijdt nog steeds sporadisch rond en beoogt een klassering met het oog op punten voor het Belcar kampioenschap.

PK Carsport - Porsche 991
PK Carsport - Porsche 991
De Deldiche Norma #111 heeft intussen de handdoek geworpen met motorproblemen. Ook de PK Carsport Porsche #24 kreeg recent met pech af te rekenen. Na een aanrijding met de RBC Saker #123 ter hoogte de Boutsen Chicane was de stuurinrichting geraakt en moest de wagen die op dat moment in 11de stelling lag met de takelwagen worden teruggebracht naar de pits. Na een snelle reparatie verloor het team slechts twee posities, die Tom Boonen inmiddels alweer heeft goedgemaakt.

SRT - Mercedes AMG GT4
SRT - Mercedes AMG GT4
In Belcar 3 leidt de SRT Mercedes van Vandierendonck/Vannerum/Teunkens/Behets/Verdonck comfortabel. De GT4-bolide heeft een zestal ronden voorsprong op de PG Motorsport Porsche Cayman, terwijl de VGL Saker volgt op P3. Hofor Racing behoudt de kop in Belcar 4, met zes ronden bonus op de VDW Motorsport BMW Z3 M en de zusterwagen die volgt op een dikke twintig ronden.

Convents Racing - BMW Clubsport
Convents Racing - BMW Clubsport
In Belcar 5 heeft de Convents Racing BMW #50 een motorprobleem, door het vermogensverlies verliest de wagen nu zo'n vier seconden. Ondertussen strijden de AR Motorsport en JJ Motorsport BMW's verder voor de zege in de klasse.

--- TUSSENSTAND NA 19H 24 HOURS OF ZOLDER 2018 ---

Foto's:Geert Franquet & Marnik Mouchaers  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons