van der Horst

24H Zolder Na 1H: Norma's al op een ronde voorsprong

Start 2018 Eleven Sports 24 Hours of Zolder
Start 2018 Eleven Sports 24 Hours of Zolder
Zoals verwacht hebben de proto's het openingsuur van de 41e editie van de 24 Hours of Zolder gedomineerd. Tim Joosen voerde het veld aan bij de start en controleerde de wedstrijd tot dusver met de Deldicheracing by JDC Events Norma M20 FC. De Norma's van Kris Cools (Aqua Protect Racing Team) en Jeffrey Van Hooydonk (Russel Racing/Scuderia Monza) volgden in het zog van de Antwerpenaar, waarbij laatstgenoemde net voor het uur opschoof naar P2. Eerste Porsche is het Team Porsche Eindhoven-Maastricht exemplaar #901 van Xavier Maassen in vierde stelling, op ruim een ronde achterstand. Dylan Derdaele lag lange tijd op P5 met de Belgium Racing Porsche #99, maar zag na 50 minuten Patrick Engelen voorbij gaan met de T2 Racing Ligier JS53 EVO2.
  • Prospeed Competition
Spin Heinz POWERKIT shop by Wolf Racing - Wolf Tornado
Spin Heinz POWERKIT shop by Wolf Racing - Wolf Tornado
Om klokslag 16u30 namen 44 wagens de start, die in grote mate vlekkeloos verliep. Enkel Ivan Bellarosa zorgde voor spektakel door vooraan het veld te spinnen met zijn Wolf GB08 Tornado bij het aansnijden van de Sterrenwachtbocht. Als bij wonder kon iedereen de proto ontwijken en kon de Italiaan even later zijn weg verderzetten. Bellarosa kreeg na een half uur wel nog een drive-through penalty voor inhalen onder geel, ondanks dit alles lag de Wolf #240 na 60 minuten toch nog zevende algemeen.

LM Racing - Porsche 996
LM Racing - Porsche 996
Heel wat teams raakten na amper enkele minuten al in de problemen. Zo kwam de Braxx Racing Chevrolet Camaro TA2 van Marc Goossens al een na een tweetal ronden de pits opzoeken vanwege problemen met het oliepeill, na een half uur kwam de bolide tot stilstand naast de piste. Na tien minuten viel de T2 Racing Wolf GB08 Tornado van Pieder Decurtins stil bij het uitkomen van de Villeneuve Chicance, de wagen werd vervolgens binnengesleept en kon met negen ronden achterstand zijn weg verderzetten. Ook de Belgian Driver Academy Wolf GB08 van Maxim Pampel kreeg al meteen met een terugkerend technisch euvel af te rekenen. De Hamofa Motorsport BMW i8 Silhouette viel verschillende malen stil op de piste met electronicaproblemen en staat nog steeds stil in de pitlane. De LM Racing Porsche 996 werkte een halve ronde af met een rookpluim achteraan en kwam tot stilstand aan de voet van de Sacramentsheuvel, de wagen verloor daarbij ook vloeistof.

--- TUSSENSTAND NA 1H 24 HOURS OF ZOLDER 2018 ---

Foto's: Marnik Mouchaers & Geert Franquet & Martijn Wouters  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons