van der Horst

24H Zolder: Na 1H: PK Carsport leidt - Lamborghini spint - Kanonstart voor Belgium Racing

Start 24 Hours Zolder 2022
Start 24 Hours Zolder 2022
De 44e editie van de 24 Hours of Zolder is van start gegaan onder een loden zon. Eens de lichten doofden, veroverde Bert Longin in de PK Carsport Audi de leiding en wanneer in de Eerste Linkse Mario Martlé de polesittende Lamborghini in de rondte stuurde, was de Vlaams-Brabander zeker van de kop. Die leiding zou hij behouden tot hij na 40 minuten race zowaar Dylan Derdaele moest voorlaten. Na de pech van donderdag reed de Belgium Racing-piloot zich in de kijker en stootte van P13 door tot de leiding. Een tiental minuten later heroverde Longin de kop, waarna de Porsche niet veel later de pits in dook om het stuur door te geven aan Michael Cool.
  • Skylimit Events
Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup type 992
Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup type 992
Bert Longin spurtte in de aanvangsfase weg, maar Kevin Abbring dichtte in zijn Red Ant Racing Porsche #3 al snel de kloof en in diens zog volgde Marc Goossens in de Belgium Racing Porsche #78. Het was evenwel Goossens' teamgenoot Dylan Derdaele die zich het meest liet opmerken, ook al moest hij in de openingsronde door het grind in de Eerste Linkse. Omdat hij als eerste de pitstraat in dook, prijkt hij in het klassement na 1H buiten de top 10. Bovendien moet de wagen omwille van een tankprobleem een extra maal door de pits. Achter leider Longin, volgde Jan Lauryssen die eveneens heel wat plaatsen goedmaakte in het openingsuur. Kevin Abbring volgde op P3, de zusterwagen met Sam Dejonghe op P6.

VR Racing by Red Ant - Porsche Cayman GT4
VR Racing by Red Ant - Porsche Cayman GT4
In de GTB-klasse leidt de VR Racing by Red Ant Porsche Cayman met Tom van Rompuy aan de knoppen. De Antwerpenaar telt een twintigtal seconden bonus op het gelijkaardige exemplaar van Tip Top Rent met Benjamin De Cock aan het stuur. Steven Dewulf bekleedt na 1 uur racen de derde plaats in de klasse in de XWift Racing Events Ligier JS 2R #36.


Yannick Dupont - Convents Racing Team
Yannick Dupont - Convents Racing Team
Axel Roelants voert na een uur de toerismedivisie aan in zijn BMS Motorsport BMW M2 CS Racing, van nabij gevolgd door het exemplaar van TCL Motorsport met Gary Terclavers aan het commando en de G&A x JDK bolide met Michael "MDK" De Keersmaecker aan het stuur. In TB leidt David De Saeger in de QSR Racing BMW, voor Chris D'haese in de JFT Clio en Vincent Convents in de Convents Racing BMW. Leuke noot, want teamgenoot Yannick Dupont vroeg op de pregrid zijn vriendin ten huwelijk en die zei ja.

--- Stand 24HoZ 2022 - Na 1u (pdf) ---

Foto's: Marnik Mouchaers, Niels Vaeck & Thomas SmetsDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op zaterdag 13 augustus 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons