van der Horst

24H Zolder: Na 1H: Valkyrie Esports by Francorchamps Miniatures op kop

Valkyrie Esport by Francorchamps Miniatures - Lamborghini Huracan Evo GT3
Valkyrie Esport by Francorchamps Miniatures - Lamborghini Huracan Evo GT3
Het eerste uur van de Virtual 24 Hours of Zolder zit er op en het is Valkyrie Esports by Francorchamps Miniatures dat op kop ligt. Kenny Roosens mocht pas vanaf een derde plaats starten, maar vocht zich naar de leiding, waar de zwart-blauw-rode Lamborghini de exemplaren van Simtag e-Team #2 en Arnage Competition achter zich houden in een vrij clean openingsuur.
  • MF Racing
Start 2021 Virtual 24 Hours of Zolder
Start 2021 Virtual 24 Hours of Zolder
Het spel begon al in de kwalificaties, waar Simtag en Arnage continu haasje-over speelden. Deze laatste kon de pole bemachtigen, maar starter Carlos Diegues werd al na de openingsronde verwezen naar de derde plaats. Vooraan nam Fabrice Cornelis de leiding, al kon deze daar door een opzittende  Roosens niet lang van genieten. Vanaf dan bleef het trio continu zeer dicht bij elkaar, met Cédric Wauters (JWS Motorsport), Jarno D'Hauw (GTE Racing) en Lamborghini-fabriekspiloot Sandy Mitchell (SimDistrict GT3 by BMS/Vibe eSport). Belcar 2 krijgen we zoals verwacht een intense strijd tussen Flemish Simsports Yellow en JWS Motorsport. De tricolore-Porsche kon de pole bemachtigen en Christof Raes behield ook de leiding. Vince Peeters van zijn kant kende even een moeilijk moment toen hij in de Boutsen-chicane door de gravel moest rijden, maar kon recupereren en plakt nu terug aan de bumper van Raes.

De leiding van Belcar 3 is op dit moment in handen van de Flemish Simsports Black Porsche, waar Senne Hulsmans een zeer sterke Nicolás Rubilar in de BMW Belux achter zich houdt en voorlopig goed stand houdt. In de laatste klasse, Belcar 4, stond het openingsuur vooral in het teken van het duel tussen Ignium Motorsport en SimDistrict TCR Green by BMS eSport. Daar mocht Naveed Hussain vanaf pole starten en hoewel Olivier Bultynck al geregeld aandrong, laat Hussain zich nog niet verschalken. 

Foto's: Kurt VanhoenackerSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op zaterdag 20 november 2021.
  • LTF

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons