van der Horst

24H Zolder: Na 1H: Vervisch en Dejonghe nemen vliegende start in de Norma's

Start Eleven Sports 24H of Zolder 2017
Start Eleven Sports 24H of Zolder 2017
Na één uur wedstrijd zijn het de beide Norma's van McDonald's Racing en Deldiche Racing die vooraan rijden in de 24 Uren van Zolder. Frédéric Vervisch nam een snelle start met daarachter Sam Dejonghe in zijn zog. Tussen de beide Norma's zit nu zo'n 15 seconden, de derde Norma van Hans Thiers volgt al op een halve minuut. Thiers nam een minder goede start maar rijdt nu dus alweer op de derde plaats.
Chrisal Leipert Motorsport - Lamborghini SuperTrofeo
Chrisal Leipert Motorsport - Lamborghini SuperTrofeo
De vierde stek is voor de Chrisal Lamborghini van Niels Lagrange, die na een kwartier even van de tweede plaats ging proeven door voorbij Dejonghe te gaan. De eerste Porsche is de No Speed Limit 991 van Fred Bouvy op de vijfde plaats, gevolgd door Jaap van Lagen in het exemplaar van Belgium Racing met startnummer 98.Belgium Racing - Porsche 991 Cup
Belgium Racing - Porsche 991 Cup
De zusterwagen met Marc Goossens achter het stuur rijdt nu daarachter als zevende na een drive-through voor Nico Suerzinger in de T2 Racing Switzerland-proto. De Ligier was de eerste om onder de normtijd te duiken en werd daarvoor dus bedacht met die straf. Dries Vanthoor schoof daardoor in zijn MExT-Porsche voorbij de Zwiterse proto.

--- STAND NA 1H (PDF) ---


Foto's: Marnik Mouchaers & Vincent WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Belcar Endurance op zaterdag 19 augustus 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons