van der Horst

24H Zolder: Na 22H: T2 Racing Switzerland Ligier verliest mogelijke podiumplaats na aanrijding

T2 Racing Switzerland - Ligier JS53 Evo2
T2 Racing Switzerland - Ligier JS53 Evo2
Op 2 uren van het einde van de race rijdt de DVB Racing Norma M20 FC nog steeds comfortabel aan de leiding van de Eleven Sports 24 Hours of Zolder. Jeffrey Van Hooydonk, die momenteel de wagen bestuurt, heeft nog steeds zeven ronden voorsprong op de McDonald’s Racing Norma M20 FC. De T2 Racing Switzerland Ligier JS53 Evo2, die op de middag nog de derde plaats in handen had, is teruggevallen naar de vijfde plaats na een aanrijding met de JUSI Racing BMW 120D, waarbij de Zwitserse prototype achteraan een lekke band opliep en op de velg naar de pits terug moest. De BMW kreeg later een drive through voor zijn aandeel in de aanrijding.
QSR Racingschool - BMW 325i Clubsport
QSR Racingschool - BMW 325i Clubsport
De derde plaats is nu in handen van de Belgium Racing Porsche 991 #98, maar meer zit er niet in voor de leider in de GT klasse indien de twee leiders van problemen gespaard blijven. De Deldiche Racing Norma M20 FC is opgeklommen naar de vierde plaats en heeft nog maar één ronde achterstand op de Belgium Racing Porsche. De MExT Racing Porsche 991 rijdt in zesde positie met een ruime voorsprong op zijn naaste achtervolger de Belgium Racing Porsche 991 #99. Even begon het nog te druppelen op minder dan drie uren van de finish, maar de regen hield onmiddellijk weer op en de deelnemers konden hun race zonder hinder verder zetten. Voor veel deelnemers is uit de problemen blijven en aankomen nu het enige doel, alhoewel dit niet altijd lukt. Zo moest op de QSR Racingschool BMW 325i #57 de motorkap met allerlei hulpmiddelen worden vastgezet nadat de wagen met open gevlogen motorkap de pits opzocht.

Foto's: Niels Vaeck



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Belcar Endurance op zondag 20 augustus 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons