van der Horst

24H Zolder: Na 2H: Deldiche Racing leidt na sterke start T2 Racing

Deldiche Racing - Norma M20 FC
Deldiche Racing - Norma M20 FC
Na 2 uur racen in de 24 Hours of Zolder, zijn het de CN prototypes die de Top 6 monopoliseren, met op kop Sam Dejonghe in de Deldiche Racing Norma M20 FC. Nochtans was het Kris Cools in de T2 Racing Norma M20 FC die zich in de kijker reed, nadat hij van achteraan de grid startte na problemen tijdens de Super Pole op donderdag.
Start 24 Hours of Zolder 2021
Start 24 Hours of Zolder 2021
Bij de start is het poleman Jeffrey Van Hooydonk die in de Russell Racing by PK Carsport Norma M20 FC de leiding pakt. In zijn zog volgt de Praga RX1 met Ben Collins aan de knoppen, maar de Tsjechische bolide zou na het openingsuur stilvallen na een aanrijding en veel tijd verliezen aan de box. Na een halfuur wedstrijd is het Koen De Wit die in de McDonald's Racing Norma de leiding overneemt, maar eens iedereen zijn eerste stop heeft afgewerkt, is het Kris Cools die de leiding in handen heeft, met een bonus van een halve minuut. Net voor de klok van 18u, duikt Cools echter opnieuw de pits in, waardoor Sam Dejonghe in de Deldiche Racing Norma M20 FC de leiding erft.

ProSport Performance - Porsche 911 GT3 Cup
ProSport Performance - Porsche 911 GT3 Cup
In GTA startte Nico Verdonck in de ProSport Racing Porsche 911 furieus, maar de wagen moest na anderhalf uur wedstrijd naar de box geduwd worden. Na klokslag twee uur racen leidt viervoudig winnaar Dylan Derdaele aan het stuur van de Belgium Racing Porsche 911 GT3 Cup, op de zevende plaats algemeen. De leider in de BK-tussenstand heeft een halve minuut voorsprong op de zusterwagen met Glenn Paenen in het commando. Bert Redant volgt enkele tellen verder op de derde plaats in de Porsche type 992 van zijn eigen Red Ant Racing, net voor de PGZ-zusterwagen van Luc Vanderfeesten. Red Ant leidt ook in GTB, met de Porsche Cayman van het team op de 15e plaats algemeen.

In toerisme gaat voorlopig de BMW M2 CS Racing van TCL Motorsport by AR Performance aan de leiding. De wagen heeft driekwart minuut voorsprong op de QSR Racing Audi, terwijl de JJ Motorsport BMW M2 CS Racing volgt op P3. TB is voorlopig een kluif voor QSR Racing.

--- Stand 24 Hours of Zolder 2021 na 2H (pdf) ---

Foto's: Martijn Wouters & Marnik Mouchaers Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op zaterdag 25 september 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons