van der Horst

24H Zolder: Na 2H: Russell Racing voert de forcing

Start 24 Hours of Zolder 2023
Start 24 Hours of Zolder 2023
De 45ste editie van de 24 Hours of Zolder is goed en wel vertrokken. Terwijl de polesittende Q1 Trackracing-Porsche het eerste uur aan de leiding reed, nam nadien Gilles Magnus in het exemplaar van Russell Racing by NGT het commando vooraan over. De rode Porsche leidt met een mooie voorsprong op de tweede rode Porsche, deze van RedAnt Racing #12 en de August by NGT Porsche #15. Zij konden namelijk profiteren door een vroege pitstop af te werken vanwege full course yellow.
  • De Swert Opticiens
Russell Racing by NGT - Porsche 911 GT3 Cup
Russell Racing by NGT - Porsche 911 GT3 Cup
De start verliep zonder al te veel problemen en het was Jan Lauryssen die met de polesittende Q1 Trackracing Porsche een kloofje sloeg op de rest van het veld. Achter de winnaar van de Spa Euro Race waren het vooral groepjes van drie die vochten om de plaatsen achter de leider. Lauryssen had een mooie voorsprong bij elkaar gesprokkeld tot net voor het einde van het uur de eerste full course yellow werd uitgevaardigd. Aan de basis lag de Rush Driver Collective Chevron, die stilgevallen was net voor de Sacramentsheuvel en dat een halfuur later nog eens zou doen net na Villeneuve. Bij de eerste neutralisatie profiteerden een aantal deelnemers om de pits voor een eerste keer op te zoeken, waaronder het exemplaar van Russell Racing by NGT. Na twee uur heeft Magnus een leiding opgebouwd van 21 seconden op de RedAnt Racing #12 en zelfs een ronde op de August by NGT Racing Porsche.

Hamofa Motorsport - BMW M4 GT4
Hamofa Motorsport - BMW M4 GT4
In GTB heeft de Hamofa Racing BMW een mooie voorsprong bij elkaar gesprokkeld met dank aan Cédric Wauters. Deze nam al snel afstand van de rest van zijn concurrentie. De BMS Motorsport BMW ligt tweede, terwijl de TipTop Rent by NGT Porsche de top drie vervolledigt. In TA is het de BMW van PK Carsport die de klasse aanvoert, terwijl de JFT by PG Motorsport Renault comfortabel aan de leiding ligt in TB.

Melden we nog dat BMW Team Van Der Horst vandaag nog wisselde van strijdros, nadat een drijfstang in de krachtbron van hun initieel ingeschreven BMW stukging tijdens de warm-up. Ze kregen de toelating om te starten met een andere BMW.

--- Stand 24 Hours of Zolder 2023 Na 2H (pdf) ----

Foto's: Marnik Mouchaers - Thomas SmetsDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Belcar Endurance op zaterdag 26 augustus 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons