van der Horst

24H Zolder na 4H: Norma's lopen verder uit - Wolf in het kielzog

Deldiche Racing by JDC Events - Norma M20 FC
Deldiche Racing by JDC Events - Norma M20 FC
Na 4 uur racen zijn het nog steeds de drie Norma's die de wedstrijd aanvoeren. Net voor 20u30 pakte Luc De Cock met zijn Deldiche Racing by JDC Events Norma de leiding over van Russel Racing, die toen net binnenkwam voor een pitstop. Daardoor liggen beiden slechts een handvol seconden van elkaar. Op een derde plek ligt Guglielmo Belotti met de Wolf van Heinz POWERKIT by Wolf Racing, die overigens bij de start helemaal achteraan belandde, maar hij kon niet verhinderen dat een ontketende Marc Goossens in zijn Aqua Protect Racing Norma de derde plek overnam. In Belcar 1 is het de Belgium Racing Porsche #99 met Dylan Derdaele achter het stuur die de leiding heeft, voor de No Speed Limit Porsche #991 van Fred Bouvy.
  • Hamofa Performance
Heinz POWERKIT shop by Wolf Racing - Wolf Tornado
Heinz POWERKIT shop by Wolf Racing - Wolf Tornado
Na het eerste uur was het toch Jeffrey Van Hooydonck die de leiding overnam van de Deldiche Racing Norma, nadat deze laatste veel tijd verloor aan de pomp en met de eerste rijderswissel. Ivan Bellarossa, die in de tweede bocht spinde en als laatste doorkwam na de eerste ronde met zijn Wolf, werkte zich terug op naar de top posities. De Wolf kan maar liefst 20 minuten langer buiten blijven dan de Norma's, waardoor Bellarossa meteen zijn achterstand kon goedmaken. Na twee uur moest de safety car voor de eerste maal uitrukken na een aanrijding tussen de Lamera en de SRT Mercedes #31.

Team Porsche Eindhoven-Maastricht - Porsche 991 Cup
Team Porsche Eindhoven-Maastricht - Porsche 991 Cup
Vooraan in de Belcar 1 kenden we een ander slachtoffer: met name de Porsche van Team Eindhoven-Maastricht. De Porsche #901 liep schade op aan de radiator na een contact met een andere wagen. Hierdoor verloor de Nederlandse Porsche veel tijd om de schade te reparen, waardoor de wagen nu is teruggevallen naar de achtste plek. In Belcar 3 is het de SRT Mercedes #30 die 2 ronden voorsprong heeft op de PG Motorsport #11. In Belcar 4 rijden de twee BMW's van Hofor Racing op kop en in Belcar 5 is het de BMW Clubsport Trophy van JJ Motorsport die voor ligt op de QSR BMW.

--- TUSSENSTAND NA 4H 24 HOURS OF ZOLDER 2018 ---

Foto's: Thomas Smets - Vincent Wouters - Geert Franquet  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons