van der Horst

24H Zolder: Na 6H: Norma’s palmen de top drie in

DVB racing - Norma M20 FC
DVB racing - Norma M20 FC
Na zes uur racen in de Eleven Sports 24 Hours of Zolder heeft de DVB Racing Norma M20 FC de leiding overgenomen van de Deldiche Norma wanneer deze laatste zijn vierde pitstop afwerkte. Gilles Magnus heeft nu het stuur overgenomen van de leidende wagen die nochtans al zeven maal de pits opzocht en daar heel wat tijd liet liggen. Eenmaal verloor men twee ronden met een defecte brandstofpomp en daarna was een wiel niet goed vast gezet. De McDonald’s Racing Norma bezet momenteel de derde plaats, maar voorlopig wijzigt het klassement vooraan bij elke pitstop van een van de drie koplopers. Na afloop van dit eerste kwart van de wedstrijd werd ook het eerste deel van de punten toegekend.
Nacht valt over Circuit Zolder
Nacht valt over Circuit Zolder
De Chrisal Leipert Motorsport Lamborghini en de PK Carsport Porsche zijn in strijd om de vierde plaats, maar hebben al een achterstand van zes ronden op de DVB Racing Norma. De Belgium Racing Porsche #98 lag eerder op die vierde plaats maar de wagen verloor veel tijd toen Dylan Derdaele in de chicane recht door ging en zich vast reed in het grind. De gele Porsche viel terug naar plaats acht maar is momenteel aan remonte bezig en ligt nu zevende achter de MExT Racing Porsche.

De T2 Racing Switzerland Ligier JS53 Evo 2, de Belgium Driver Academy Wolf GB08 en de EMG Motorsport Porsche 991 maken de top tien vol. De Mustang, nu met Tom Boonen aan het stuur, ging een tweede maal van de baan en verloor opnieuw heel wat tijd en bengelt nu achteraan het klassement.

--- STAND NA 6U (PDF) ---

Foto: Marnik Mouchaers 
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Belcar Endurance op zaterdag 19 augustus 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons