van der Horst

24H Zolder: Na 6H: PK Carsport pakt de eerste punten

PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
Na zes uur worden er punten uitgereikt in de 24 Hours of Zolder en na een kwart wedstrijd is het de Audi van PK Carsport die op kop prijkt. Dries Vanthoor kreeg het stuur in handen en heeft een voorsprong van 25 seconden op de RED ANT Racing Porsche van de familie Redant en Sam Dejonghe en 36 tellen op de Q1 Porsche #55 met Florian Latorre aan het commando. Na vier chaotische eerste uren, lijkt de rust wat te zijn wedergekeerd op Circuit Zolder.
Totaalplan Racing - Lamborghini Huracán Super Trofeo
Totaalplan Racing - Lamborghini Huracán Super Trofeo
Na de herstart na de rode vlag kregen we wel een resem aan drive through penalties. De meeste daarvan waren voor fouten bij de eerste full course yellow procedure. Net voor 4u wedstrijd volgde nog een FYC-neutralisatie wegens een crash van de G&A Motors x JDK BMW en ongeveer na 5 uur wedstrijd kreeg de Belgium Racing Porsche #99 van Derdaele/Cool/Heyer/Geris een ronde terug omdat bij de allereerste stop van Derdaele in het openingsuur een tankinstallatie van Circuit Zolder niet werkte, nadat de benzinepomp ook faalde bij de JJ Motorsport BMW. Die BMW kreeg eveneens een ronde terug. De RED ANT Racing Porsche #3 verloor veel tijd in de garage met motorproblemen, nadat de wagen de openingsfase van de race nog kruidde. Ondertussen is het vooraan haasje-over om de leiding, waarbij de PK Carsport Audi de eerste punten in ontvangst nam na zes uur, voor de RED ANT Racing Porsche #12 en de Q1-Trackracing Porsche #55 van Lauryssen/Latorre/Rau/Teunkens. Ook de Lamborghini van Totaalplan Racing is nog altijd bezig aan een remonte na de problemen met het koelsysteem, maar volgt ondertussen al op 20 ronden van de leider.

Hamofa Motorsport - BMW M2 CS
Hamofa Motorsport - BMW M2 CS
In GTB zijn het de Porsche Caymans die de plak zwaaien, met Tip Top Rent van Peters/De Cock/Van den Bergh/Van Laere/Lancksweerd op kop, terwijl het exemplaar van VR Racing by RedAnt op een volle minuut volgt. Daarachter volgt de eerste Ligier van Xwift Racing Events, al moet deze reeds vijf ronden toegeven op de leidende Porsche. TA is op dit moment een kolfje naar de hand van Hamofa Motorsport van de familie Verhoeven. Zij hebben ondertussen al twee ronden voorsprong op de Bimmers van BMS Motorsport en JJ Motorsport. Tot slot leidt de JFT Engineering Renault van Van Eenaeme/D'Haese/Den Dekker/Gielen/Wijnschenk in TB. Zij hebben een ronde bonus op de Rofix Racing by AR Performance BMW. Derde in de stand is het exemplaar van QSR Racing, op zes ronden.

--- Stand 24HoZ 2022 - Na 6u (pdf) ---

Foto's: Marnik Mouchaers & Thomas SmetsDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Belcar Endurance op zaterdag 13 augustus 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons