van der Horst

24H Zolder: Na 6H: Simtag e-Team #2 doet goeie zaak in het klassement

Simtag e-Team #2 - Lamborghini Huracan GT3 Evo
Simtag e-Team #2 - Lamborghini Huracan GT3 Evo
Zes uren zitten er op in de tweede editie van de Virtual 24 Hours of Zolder en dat betekent ook dat de eerste punten zijn verdeeld. In Belcar 1 zijn Simtag e-Team #2 en Arnage Competition nog steeds gewaagd aan elkaar, maar het is toch Fabrice Cornelis die na zes uur als eerste geklasseerd staat. Hiermee doet het team ook een goede zaak, want zo loopt het tot 6,5 punten uit van Arnage Competition.
Derde in de tussenstand is GTE Racing, dat daardoor nog altijd kans maakt op de titel, maar wel al op achttien punten volgt. Opvallend ook is de terugval van Valkyrie eSports by Francorchamps Miniatures. Het team leidde nog de eerste twee uren, maar zit nu nog net in de top vijf met al een ronde achterstand op de leiders.

In Belcar 2 blijft Boudewijn Kuster gas geven in zijn JWS Motorsport Porsche, waardoor Flemish Simsports Yellow met Christof Raes niet anders kan doen dan de schade beperken, want met deze stand loopt JWS Motorsport  tot 24,5 punten uit op Flemish Simsports Yellow. Intussen blijft ART Simracing I op een derde plaats rijden, al met een flinke achterstand op de leiders. In Belcar 3 zien we na de eerste puntenuitreiking een wijziging bovenaan in het klassement. Flemish Simsports Black ligt onafgebroken vooraan en pakt daarom ook de volle pot na zes uur. Hiermee springen zij over THETA Network eSports met een voorgift van maar anderhalf punt. Derde in de race is op dit moment BMW Belux, zij het op afstand aangezien Nuno Henriques al meer dan een minuut achterstand heeft op de paarse BMW.

In Belcar 4 kan de titel SimDistrict TCR Green by BMS eSport bijna niet meer ontglippen. Het team pakt na zes uur de volle buit en zet zo Flemish Simsports Red op grotere achterstand dan voorheen. Met 29,5 punten voorsprong wordt het steeds moeilijker om hen van de titel te houden. Voornaamste uitdager Ignium Motorsport kende dan weer serieuze pech, nadat Paul King internetproblemen had. Hierdoor is het Britse team op achtervolgen aangewezen, al ligt het nog steeds comfortabel op een derde plaats.

Foto: Kurt VanhoenackerSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Belcar Endurance op zaterdag 20 november 2021.
  • MF Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons