van der Horst

24H Zolder: Neef David Saelens aan de start

Nicolas Saelens
Nicolas Saelens
De 24 Hours of Zolder is aan een echte revival bezig, thans als we afgaan op het nieuws dat ons bereikt. Lijkt de startlijst iets beperkter te zijn in kwantiteit dan afgelopen jaar, dan oogt de kop van het veld thans breder. Nu reeds een winnaar nomineren, lijkt een onmogelijke opgave, temeer er meerdere teams zijn met klinkende rijdersnamen. Ook een bekende naam is die van David Saelens; onze landgenoot zal evenwel zelf niet aan de start staan, maar introduceerde met tussenkomst van Belgium Racing zijn neef Nicolas bij PG Motorsport.
  • LTF
PG Motorsport - Porsche Cayman GT4 MR - Tjarco Jilesen - Paul Geeris
PG Motorsport - Porsche Cayman GT4 MR - Tjarco Jilesen - Paul Geeris
"We zijn reeds een tijdje op zoek naar een vijfde piloot om onze bezetting voor de 24 Hours of Zolder te vervolledigen", vertelt teameigenaar Paul Geeris aan Autosport.be. "Een lange tijd was het rustig met aanvragen, maar nu lijken de puzzelstukjes op hun plaats te vallen. Met Nicolas hebben we een redelijk onbekende rijder in onze rangen, maar niet iemand die nog geen ervaring heeft op het circuit. Eerder reed hij met snelheidsmotoren, onder meer het WK Superbikes, en meer recent verscheen hij ook aan de start van de 25 Hours VW Fun Cup op het circuit van Spa-Francorchamps."

PG Motorsport - Porsche Cayman GT4 MR
PG Motorsport - Porsche Cayman GT4 MR
"Zijn chrono's tijdens die laatste wedstrijd waren dik OK, dus ik heb er alle vertrouwen in dat hij het ook bij de 24 Hours of Zolder goed zal doen. Ondanks dat we met een nieuwe wagen (Porsche Cayman GT4 MR n.v.d.r.) het seizoen startten, blaken we van vertrouwen. We staan op een onverhoopte derde plaats in de stand en we gaan er alles voor doen om dat ook na de etmaalrace eind deze maand zo te houden - of te verbeteren! Mijn eigen rijtijd zal beperkt zijn in die zin dat ik een stukje van de kwalificaties afwerk en enkele korte stints rij in de race, met het oog op de klassering in het kampioenschap. Ik wil ook uitdrukkelijk Jan Gabriëls van Belgium Racing bedanken voor het vertrouwen."

PG Motorsport verschijnt aan de start met de ondertussen in Belcar Endurance vertrouwde Porsche Cayman GT, een wagen die de sporen krijgt van Tjarco en Tijn Jilesen, Sven Van Laere, Nicolas Saelens en Paul Geeris die tevens de rol van teamchef op zich neemt.

Foto's: Marnik Mouchaers, Martijn Wouters & PG MotorsportDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op woensdag 9 augustus 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons