van der Horst

24H Zolder: Newsflash: Chaos na regen - Goossens crasht - Opgave Kronos Porsche (Update)

Belgium Racing Team - Porsche 991
Belgium Racing Team - Porsche 991
Na iets meer dan anderhalf uur racen heeft een stevige regenbui het circuit onder water gezet. Aanvankelijk bleven de wagens nog doorgaan op slicks maar nadat de Comparex by EMG Motorsport BMW #21 met Steve Vanbellingen aan het stuur in de chicane in de grindbak belandde met een safety car procedure als gevolg, kwam iedereen de pits in om regenbanden te laten zetten. Ook de Belgium Racing Porsche #99 met Marc Goossens aan het stuur deelde in de brokken, hij bracht de wagen binnen met een stukke voorkant. De No Speed Limit Kronos Porsche gaf zelfs op na een contact met de muur.
Goossens slipte in de regen toen hij nog op slicks stond. Daarbij liep de Porsche schade op aan de voorkant. Momenteel is het team de voorkant aan het herstellen, in het bijzonder de radiator. Op het eerste zicht lijkt ook het chassis licht geraakt. 

Frédéric Vervisch in de McDonald’s Racing Norma heeft nog steeds de leiding in handen, de Norma kwam al binnen voor een tankbeurt maar kwam nog geen tweede maal pitten voor regenrubber.  De Audi fabriekspiloot zal immers een eerste stint van drie uren afwerken. De Deldiche Racing Norma heeft de tweede plaats nog in handen (wel op regenbanden), de Belgium Racing Porsche #98 van Jaap Van Lagen is opgerukt naar de derde plaats.

UPDATE 18u10

Yokohama Racing - Ford Mustang V8
Yokohama Racing - Ford Mustang V8
Ook de No Speed Limit Kronos Porsche 991 van Didier Van Dalen en de Yokohama Power Racing Ford Mustang van Mike Janssen behoorden tot de slachtoffers van de regenbui. Laatstgenoemde stond in de grindbak bij pit entry, waar ook de Porsche in de muur vloog, wat meteen ook de opgave tot gevolg had. Het is nog niet duidelijk wie de Porsche een tik gaf.    

UPDATE 18u25

De Belgium Racing Porsche heeft na 36 minuten in de box te hebben doorgebracht de piste weer vervoegd. Pieter Hoevenaars heeft het stuur overgenomen van Goossens, maar kijkt inmiddels aan tegen achterstand van 17 ronden op Frédéric Vervisch in de leidende McDonald's Racing Norma #333. De regen heeft plaats gemaakt voor zon. 


Foto's: Martijn Wouters & Niels VaeckDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Belcar Endurance op zaterdag 19 augustus 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons