van der Horst

24H Zolder: Nicolas Vandierendonck mikt op een podium

Selleslagh Racing Team - Mercedes-AMG GT4
Selleslagh Racing Team - Mercedes-AMG GT4
Nicolas Vandierendonck staat voor de tweede keer in evenveel weken aan de start in een etmaalrace. Deze week betwist de West-Vlaming namelijk de ELEVEN SPORTS 24 HOURS OF ZOLDER, een wedstrijd die hij afwerkt aan boord van de SRT Mercedes-AMG GT4. Zijn vaste teamgenoten Johan Vannerum en Filip Teunkens worden deze race bijgestaan door de ervaren Jean-Luc Behets.
“Dit is inderdaad mijn tweede etmaalrace op zeer korte tijd, nadat ik eind vorige maand voor het eerst deelnam aan de Total 24 Hours of Spa”, bevestigt   Nicolas Vandierendonck.“Beide races zijn echter niet met elkaar te vergelijken. In Spa-Francorchamps reed ik met een Aston Martin V12 Vantage GT3, een veel snellere wagen in vergelijking met onze GT4-Mercedes waarmee we het Belcar seizoen betwisten. De bochtensnelheden bij een GT3-wagen liggen hoger en bijgevolg krijgt je lichaam ook veel grotere G-krachten te verwerken.”

Selleslagh Racing Team - Mercedes-AMG GT4
Selleslagh Racing Team - Mercedes-AMG GT4
“Zolder stelt dan weer zijn eigen uitdagingen, want het is een kortere piste waar je veel moet remmen en accelereren, waarbij de bochten elkaar snel opvolgen en je dus geen minuut rust kent. Zeker met het drukke verkeer is het een kwestie van constant bij de les te blijven en aanrijdingen te vermijden. Wat de 24 Hours of Zolder speciaal maakt, is de combinatie tussen prototypes, toerismes en GT-wagens. De prototypes zijn zeer snel, maar dan vooral in het bochtenwerk. Ze beschikken over een relatief lichte krachtbron, waardoor ze op de rechte lijn niet zoveel sneller zijn. In onze Mercedes-AMG GT4 kan je hen soms maar moeilijk zien omdat de wagens zeer laag bij de grond liggen, wat ons een extra uitdaging biedt. Het vergt elke ronde opnieuw concentratie om daar mee om te gaan.”

“Ik hou evenwel van de 24 Hours of Zolder, het hoogtepunt van het Belcar Endurance Championship. Waar de 24 Hours of Spa eigenlijk één lange sprintrace is, kan je de 24 Hours of Zolder als een echte endurance race beschouwen. Een kleinschaligere wedstrijd waar strategie enorm van belang is, een echt volksfeest met een gezellige sfeer. Dat betekent evenwel niet dat we zonder ambitie aan de start staan. We mikken resoluut op het podium en daarom is het belangrijk een goed ritme uit te kiezen. Het heeft geen enkele zin ronde na ronde het uiterste van de wagen te vragen, als je daardoor bij elke pitstop banden en remmen moet wisselen; dat kost je uiteindelijk meer tijd dan je met de snelle chrono’s won. Onze grote kracht is dat iedereen bij ons in het team die boodschap begrijpt, we hebben een enorm homogene rijdersbezetting en ik kijk al uit naar de start op zaterdag om 16.30u!”

Alvorens de deelnemers aan de 41e editie van de 24 Hours of Zolder de start nemen, staan er op donderdag de traditionele trainingen en kwalificaties op het menu. Net als de voorbije jaren richt organisator Circuit Zolder bovendien op woensdag een parade in van het circuit naar het centrum van Heusden-Zolder, waar u de deelnemende rijders en wagens kan aanschouwen op het plein aan het gemeentehuis.

Persbericht Nicolas Vandierendonck  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons