van der Horst

24H Zolder: Nuttige informatie over de editie 2014

ac4b623d5483c605f9d8454c44c446ee3b098dc9.jpg
Met de 24 Hours of Zolder dat zich richting een eivol startveld beweegt, willen we ook het extra-sportieve kort in de verf zetten. Zo is er zoals geweten het RUSH DJ Festival, maar keert ook de Temptation carwash terug en is er wederom een handtekeningsessie voorzien. Ook informatie omtrent TV-aandacht op Sporza en zaken als camping belichten we kort.
24H Zolder: De eerste uren van de wedstrijd
Om te beginnen is er dus het reeds eerder aangekondigde RUSH DJ Festival, een organisatie van Circuit Zolder en de gemeente Heusden-Zolder. Net als de 24 Hours of Zolder zelf, is ook dit  festival overigens gratis toegankelijk voor de inwoners van Heusden-Zolder en bezoekers met een weekendticket, terwijl de rest in voorverkoop 10 euro betaalt voor een toegangsbewijs op zaterdag vanaf 18.00H (12 euro aan de kassa). Plaats van het gebeuren is paddock zone vijf en dat vanaf 17.00H. In diezelfde paddock vinden we ook de babes en wagens van de Temptation Carwash terug, niet oninteressant bij tropische temperaturen...

24H Zolder: Beelden van de handtekeningsessie
Vlakbij paddock zone vijf vindt op zaterdag om klokslag twaalf uur een handtekeningsessie plaats, altijd een uniek en leuk ogenblik om de heren (en dames) piloten in een ontspannen sfeer te ontmoeten en tevens het ideale moment om één van de talkrijke posters te bemachtigen en/of snel een foto te maken met een rijder. Ook een unieke ervaring kan je overigens beleven in de Skywatch. Hoog (en hopelijk droog) naar de wagens en de omgeving van Circuit Zolder kijken en dat samen met een glaasje bubbels. De Skywatch is bovendien niet enkel toegankelijk voor VIP's en genodigden, maar staat open voor iedereen tegen betaling, terwijl er ook voor de allerkleinsten animatie voorzien is.

24H Zolder: De startgrid in beeld gebracht
Voor zij die het weekend meer op de begane grond willen beleven, is er ook dit jaar wederom een camping voorzien. Kostprijs is weliswaar 30 euro per nacht, maar hierbij krijg je, ongeacht het aantal personen dat je meebrengt, 25 vierkante meter tot je beschikking en mag je vrij gebruik maken van sanitair en elektriciteit. Boek je een campingplaats voor drie nachten (28 augustus tot en met 30 augustus 2014), dan betaal je 90 euro (exclusief toegangskaarten).

24H Zolder: De nacht valt over Circuit Zolder
Voor de thuisblijvers, die overigens ongelijk zullen hebben, is er een TV-uitzending op Sporza na de aankomst van de Vuelta. TV is er ook op het circuit overigens, want er zullen in de paddock opnieuw LED-schermen staan waar je de live timing kan volgen. Ben je in de paddock, breng dan zeker en vast ook eens een bezoekje aan het museum van Circuit Zolder. Dit is gelegen vlak naast de commentaarcabine aan de hoofdtribune aan de start-finish lijn, met ingang aan de brug over het circuit en  het ganse weekend geopend. Wat houdt je tegen, temeer daar de toegang gratis is? Ook over die commentaarcabine hebben we nieuws, want Circuit Zolder is op zoek naar een nieuwe circuitspeaker. Voel jij je geroepen om het aanstekelijke enthousiasme van omroeper Guy Geurts te ondersteunen, neem dan zeker contact bijvoorbeeld via marketing@circuitzolder.be of telefonisch op het nummer 011 85 88 88.

24H Zolder: De startgrid in beeld gebracht
Tot slot vermelden we nog dat een weekend-ticket voor de 24 Hours of Zolder, met toegang tot de paddock, 25 euro kost in voorverkoop (30 euro aan de kassa), maar voor de vroege vogels biedt Circuit Zolder nog een extraatje aan... Er zijn in augustus namelijk 100 speciale weekend-tickets beschikbaar in voorverkoop welke je recht geven op een gratis kartingsessie!

24H Zolder: De startgrid en de babes
Vanzelfsprekend zal Autosport.be de 24 Hours of Zolder, inclusief de aanloop naar de etmaalrace, uitgebreid onder de aandacht brengen. We hebben tevens een speciale pagina aangemaakt met alle informatie over de 24 Hours of Zolder 2014, zoals bijvoorbeeld de meest recente timing en deelnemerslijst, een link naar de online ticketshop, maar ook een overzicht van alle artikels en fotopagina's over het evenement. Zij die niet kunnen wachten op de editie 2014, kunnen reeds terugblikken op de race van vorig jaar.

Foto's: Marnik Mouchaers & Martijn WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Nationaal op dinsdag 5 augustus 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons