van der Horst

24H Zolder ook in 2020 begin augustus - Dubbele endurancerace bij DTM?

Start Belcar Race 1 DTM Zolder
Start Belcar Race 1 DTM Zolder
De 24 Hours of Zolder vindt volgend jaar ook begin augustus plaats. Daarnaast is het (voorlopig) de bedoeling dat het Belcar-seizoen opnieuw op gang getrapt zal worden tijdens het DTM-weekend, maar in tegenstelling tot dit seizoen, kiest men volgend jaar voor twee enduranceraces van 2 uur in plaats van twee sprintraces. Tenslotte is er ook opnieuw een buitenlandse uitstap naar Nederland gepland, maar deze zou niet langer het seizoen afsluiten. De wedstrijd staat geprogrammeerd in september, opnieuw in Assen, vermoedelijk in het randprogramma van de DTM manche aldaar.
Belgium Racing Team - Lamborghini Huracán Super Trofeo
Belgium Racing Team - Lamborghini Huracán Super Trofeo
In navolging van de Porsche Carrera Cup Benelux dit jaar, komt dus ook het Belcar Endurance Championship in actie op grote meetings - deels op vraag van enkele teams naar verluidt. Het Belcar Endurance Championship 2019 kent dit weekend zijn ontknoping in het Nederlandse Assen. Belgium Racing Team, dat voor Dylan Derdaele en Nicolas Saelens een Lamborghini Huracán Super Trofeo EVO 2 inzet, beschikt over de beste kaarten, maar ook Krafft Racing, dat met Bert en Stienes Longin, Christoff Corten en Giorgio Maggi de 24 Hours of Zolder won, maakt nog kans op de titel.

Foto's: Geert Franquet & Georges De CosterDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op woensdag 16 oktober 2019.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons