van der Horst

24H Zolder: Ook VDS Racing Adventures Marc Cars Mustang aan de start?

VDS Racing Adventures -  MARC M2 V8
VDS Racing Adventures - MARC M2 V8
Teameigenaar Raphaël van der Straten wilde afgelopen weekend bij de Belcar-manche in Spa-Francorchamps het nieuws nog niet formeel bevestigen, maar VDS Racing Adventures werkt aan een programma in de 24 Hours of Zolder. Of het team de Marc 1 "Focus" of de Marc 2 "Mustang" inzet, is nog niet duidelijk, maar "plan A" is om de laatste generatie bolide in te schrijven in de Limburgse klassieker; de bolide met Mustang-look dus. Dat betekent dat er naast de wagen van VR Racing by Qvick Motors nog een tweede Silhouette-Mustang zou aantreden, al blijft er nog één belangrijke horde te nemen.
VR Racing by Qvick Motors - MARC II V8 Mustang
VR Racing by Qvick Motors - MARC II V8 Mustang
Die horde stelt zich in de vorm van... rijders, en het daaraan gekoppelde budget. Dat werd afgelopen weekend in een gesprek tussen van der Straten en Autosport.be duidelijk en nu bevestigt de Belcar-organisatie dat tevens impliciet met een Facebook-bericht. De Australische Mustang-Silhouette kan wel eens een belangrijke outsider voor het podium worden in de 24 Hours of Zolder dit jaar. De wagen kwam dit seizoen, in handen van Tom Van Rompuy, John Rasse en Erik Qvick, reeds sterk uit de hoek en lijkt het werk van langere adem goed te verteren in België...

Foto's: Arne Simons & Niels VaeckDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op donderdag 18 juli 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Historic Grand Prix Circuit Zolder

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons