van der Horst

24H Zolder: Newsflash: Opgave PK Carsport

PK Carsport - Porsche 991 Cup
PK Carsport - Porsche 991 Cup
Omstreeks half negen heeft PK Carsport plots de handdoek in de ring gegooid in de Eleven Sports 24 Hours of Zolder. De Porsche 991 Cup #11 van Frank Beliën, Bert Longin, Stienes Longin en Anthony Kumpen kende een rustige race tot dusver en lag in vijfde stelling toen het noodlot toesloeg. Toen Stienes Longin de pitlimiter activeerde bij een reguliere stop is er blijkbaar iets gebroken rond de versnellingsbak, liet Beliën weten. Het team uit Hasselt probeerde gedurende een half uur nog naar een oplossing te zoeken, maar besloot uiteindelijk de strijd te staken.
  • LTF
Nochtans ging PK Carsport resoluut voor betrouwbaarheid in de 40e editie van de Zolderse etmaalrace. De nieuwe Porsche beschikt over een motor met meer koppel, wat onder meer als voordeel bood dat er niet zo veel geschakeld moest worden. Beliën verklaarde tegenover Autosport.be dat alle risico's werden geschuwd. De PK Porsche bevond zich op het moment van het euvel niet ver van de MExT Porsche en kon in geval van pech in het prototype kamp alsnog zijn slag slaan.

--- LIVE TIMING ---

Foto: Vincent WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Belcar Endurance op zondag 20 augustus 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons