van der Horst

24H Zolder: Oracle TSL Radical brandt uit en werpt handdoek

Oracle Cars - Radical RS5
Oracle Cars - Radical RS5
Bijzonder slecht nieuws in de paddock van Circuit Zolder vanavond, want na een hallucinante brand op de Radical RS5 van Oracle Cars TSL tijdens Prequalifying blijkt dat de wagen zodanig veel schade heeft opgelopen dat een verdere deelname aan de 24 Hours of Zolder twijfelachtig is. Het team vreest zelfs voor het voortbestaan van het project, nu de wagen achteraan volledig uitgebrand is.
Oracle Cars - Radical RS5
Oracle Cars - Radical RS5
"Dit is bijzonder jammer", zucht teameigenaar Eric Wouters in een gesprek met Autosport.be. "Alles werkte perfect tot nu en dan worden we genekt door zoiets. Er was geen groot defect, maar een fitting van misschien vijf euro die loskwam en zo olie op de hete motor en uitlaat deed terechtkomen. Het klinkt, vreemd, maar dat maakt het eigenlijk extra zuur. Ik had liever gehad dat de krachtbron defect ging, dat we echt iets hadden om naar te wijzen, maar dit... dit had niemand kunnen voorzien..."

Oracle Cars - Radical RS5
Oracle Cars - Radical RS5
"Hier hebben we niet voor getekend, we hadden echt de kracht van onze wagen en ons concept willen tonen", vertelt Wouters, die op het ogenblik van de brand aan het stuur zat. "Aan de ziekenhuisbocht merkte ik plots een brand en toen we de pits bereikte, stond de wagen volledig in lichterlaaie. Men heeft dan nog trachten te blussen, maar de brand was te fel; jammer want het gevoel in de wagen was goed. Alle kinderziektes waren uit de auto en dan gebeurt dit... Het heeft niet echt een oorzaak, het heeft niet te maken met slecht onderhoud en we hebben niets voelen aankomen. We gaan ons echter niet uit ons lood laten slaan, vandaag zijn we verslagen, maar morgen gaan we reeds nadenken over hoe onze toekomst er kan uitzien..."

Melden we nog dat Eric Wouters na de brand afgevoerd werd naar de medische antenne voor een check-up. Hij werd evenwel volledig gezond bevonden en hield gelukkig geen letsel over aan het incident.

Foto's: Georges Decoster - Racing International Photography - Thomas Smets  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons