van der Horst

24H Zolder: Patric Derdaele: "Olievlek kost ons de zege"

Patric Derdaele - Dylan Derdaele
Patric Derdaele - Dylan Derdaele
Belgium Racing won tot dusver viermaal de 24 Hours of Zolder en vertrouwde ook bij de meest recent verreden editie op de Porsche 911. De troepen van Patric Derdaele en Jan Gabriëls waren de ganse wedstrijd vooraan het startveld te vinden, maar kwamen finaal een goede vijf minuten te kort om aanspraak te kunnen maken op de zege. Tijdens de nacht gleed de Porsche uit over een olievlek en dat kostte de Porsche #99 minstens een tiental minuten.
Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
"Dit is frustrerend", zucht Patric Derdaele in een gesprek met Autosport.be. "Zonder die olievlek, hadden we zonder twijfel bovenaan gestaan. Alle rijders hebben een solide race afgewerkt, maar als je van de baan schuift op een olievlek, heb je geen verhaal. We hebben ons echter terug in de strijd geknokt, maar tijd die je stilstaat in de box, betaal je cash. Eens te meer blijkt dat onze keuze voor Porsche de juiste was, want over 24 uren bleken de prototypes niet bestand tegen het tempo dat we konden aanhouden en vooral de degelijkheid van onze wagen."

Podium Eleven 24 Hours of Zolder 2018
Podium Eleven 24 Hours of Zolder 2018
"Hoewel we vanzelfsprekend liever een vijfde zege aan ons palmares hadden toegevoegd, zijn we ook tevreden met de belangrijke punten die we deze race pakken in de strijd om de titel. We hadden alles in onze mars om deze wedstrijd te winnen, maar helaas stond het geluk niet aan onze zijde." Of Belgium Racing toch niet beter op twee auto's had vertrouwd zoals de voorbije edities? "Neen, want nu hebben we ons volledig op deze wagen kunnen toeleggen. Een tweede wagen was ook geen zekerheid op succes overigens."

Foto's: Marnik Mouchaers & Martijn Wouters  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons