van der Horst

24H Zolder: Pedro Bonnet voelt zich thuis bij Belgium Racing

Pedro Bonnet
Pedro Bonnet
Een Limburger in een Limburgs topteam op een Limburgs circuit. Hij is uiteraard niet de enige, maar voor Pedro Bonnet, zijn sponsors en zijn VIP's is de 24 Hours of Zolder de hoogmis van het seizoen. En nog nooit was de ex BMW Clubsport kampioen zo goed voorbereid. De flamboyante zakenman met Italiaanse roots wil zijn steentje bijdragen binnen het Porsche-team van Belgium Racing en vooral veel punten scoren voor het Belcar kampioenschap in Klasse1.
Pedro Bonnet - Porsche 991 Cup / Belgium Racing
Pedro Bonnet - Porsche 991 Cup / Belgium Racing
Pedro Bonnet is een van de reguliere piloten binnen Belgium Racing die met een Porsche 991 Cup het volledig Belcar kampioenschap betwist. De man die zijn carriere startte in rallycross en nadien via rally de weg vond naar circuit is zeer gemotiveerd, maar ook zeer realistisch. Hij is toe aan zijn vierde deelname op rij en hij stond steeds op het podium. Tweemaal won hij de Klasse met een BMW 325i Clubsport en eenmaal werd hij derde in GT met een Porsche van Belgium Racing.

"Dit wordt geen gezondheidswandeling en ik wil het team niet ontgoochelen. Ik ben zwaar aan het trainen en laat niets aan het toeval over. Ik laat me trouwens voor en tijdens de race begeleiden door het team van Jos Sneyers inzake voeding en kiné. Patric Derdaele en Jan Gabriëls geven me de kans om te rijden bij een schitterend team aan de zijde van toppers met ondermeer niemand minder dan Jaap van Lagen en ik wil dit vertrouwen niet beschamen. Van Jaap van Lagen kan ik een pak opsteken en dat is
Pedro Bonnet - Porsche 991 Cup / Belgium Racing
Pedro Bonnet - Porsche 991 Cup / Belgium Racing
ook een van de doelstellingen komend weekend; nog sneller worden. Verder vinden we op de wagen ook nog de razendsnelle youngster Glenn Van Parijs, die toch reeds knappe dingen liet zien in de Challenge Benelux, terug en uiteraard ook Dylan Derdaele en Kenneth Heyer die op twee wagens zijn ingeschreven om hun kansen te vergroten op een vijfde zege op rij".

Vorig seizoen zat Pedro Bonnet ook reeds op de tweede Porsche binnen het team van Belgium Racing. Toen werd hij samen met zijn kompanen vierde algemeen en derde in de Klasse.

Belgium Racing - Porsche 991 GT3 Cup
Belgium Racing - Porsche 991 GT3 Cup
"De equipe waarmee ik dit seizoen rij is sneller en professioneler dan deze van vorig jaar. Ik mik dan ook hoger. Ik rij in functie van het kampioenschap en wil dus ook zo hoog mogelijk scoren na zes en twaalf uren wedstrijd. Dan worden reeds tweemaal 50% van de punten van een gewone race uitgedeeld. Aan de meet wacht dan nog eens een volle puntenoogst. Er vallen dus dubbele punten te rapen en daar wil ik een doel van maken. We staan nu samen met MExT Racing ex aequo op de tweede plaats in Klasse 1 van de Belcar en hopelijk kunnen we het gat met leider No Speed Limit verkleinen of dicht rijden. Ik gun de eerste wagen binnen het team alle kansen op een vijfde zege. Ik ben meer bezig met de Belcar. Voor mij zou het ideale scenario zijn dat de #99 van Derdaele/Heyer/Goossens/Machiels/Hoevenaars de wedstrijd wint en dat wij met de #98 de Klasse 1 winnen en zodoende de beste zaak doen in het kampioenschap. De #99 rijdt in de gastklasse en kan in ieder geval geen punten pakken voor het kampioenschap. Kort samen gevat, ik win nog liever de Klasse 1 met een vierde plaats algemeen dan een algemene podiumplaats en tweede in de Klasse. Ik ben er in ieder geval klaar voor."


Foto's: Marnik Mouchaers - Ronald Janssens - Georges De Coster
 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op woensdag 16 augustus 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons