van der Horst

24H Zolder: Peter Pauls sneller dan Steven Maris in Q1

Peter Pauls - Opel Astra K TCR
Peter Pauls - Opel Astra K TCR
Na de eerste vrije sessie van het Belcar Endurance Championship was het de beurt aan de Belcar Skylimit Sprint Cup om beslag te leggen op de piste voor de eerste van twee kwalificatiesessies. Dit seizoen waren we er aan gewend geraakt dat Steven Maris (BMW E36 M3) de snelste chrono neerzette, maar ditmaal moest hij Peter Pauls (Opel Astra K TCR) voor zich dulden.
Wouter Manderveld - Renault Clio
Wouter Manderveld - Renault Clio
Met een ronde in 1:43.484 was Peter Pauls 0,183 seconde sneller dan Steven Maris. Raf Beliën (BMW 120D) zette de derde tijd neer met een chrono van 1:43.740. Olivier Meurens (SEAT Toledo) en Michiel Smulders (BMW E36) maakten de top vijf vol. Wouter Manderveld was met zijn Clio zesde snelste en primus in de klasse 4. In de klasse 3 ging de snelste chrono naar Daniel Donkels (Renault Clio 2) terwijl Lurens Cloots (Mazda MX-5) primus was in de klasse 2. In de klasse 1 tenslotte was de beste tijd voor de Peugeot 206 GTI van Kristof Dingemans.
 
Sam Marcoen - Nissan 350Z
Sam Marcoen - Nissan 350Z
Een mooie aanwinst voor het startveld dat 42 wagens telt, is de Nissan 350Z van Sam Marcoen, maar spijtig ging de motor van de wagen stuk tijdens de sessie, die overigens voortijdig met de rode vlag werd stopgezet.  Foto's: Niels Vaeck
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Belcar Sprint op donderdag 24 augustus 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons