van der Horst

24H Zolder: PK Carsport leidt na zes uur - Eerste punten in BMW Cup's

PK Carsport - Wolf GB08
PK Carsport - Wolf GB08
De deelnemers aan de 24 Hours of Zolder hebben een vierde van de reguliere wedstrijdduur afgelegd. De race is zonet een dik half uur geneutraliseerd nadat de motor van de Hamofa BMW ontplofte en de piste met een oliespoor besmeurde. Net voor 22:30 gaf de wedstrijdleiding het signaal om de groene vlaggen terug boven te halen, waardoor de piloten terug aan het racen konden gaan net voor de eerste punten werden uitgedeeld in de BMW Clubsport Trophy en de BMW M235i Racing Cup Belgium. Algemeen leidt de PK Carsport Wolf met een tiental seconden bonus op de Norma van Deldiche Racing en een vijftal ronden op de MExT Racing Porsche, die tevens Belcar 1 aanvoert.
MExT Racing is dus voorlopig "best of the rest" en heeft één ronde voorsprong op de Belgium Racing Porsche #99. De wagen verloor volgens het team een tiental minuten door een defecte benzinepomp in de tankzone; tijd die ze hopen terug te krijgen van de wedstrijdleiding.  Een ronde verder volgt de Ligier; deze gaat de Belgium Racing Porsche #2 vooraf met één ronde bonus. Zes ronden verder, op een zevende plaats algemeen, vinden we nu al de BMW 120d van Beliën Motorsport terug. De wagen leidt Belcar 4 en heeft pas net voor klokslag 22:30 een tweede pitstop afgewerkt...

Team Dejonckheere by Red Ant Racing - BMW M235i Cup
Team Dejonckheere by Red Ant Racing - BMW M235i Cup
De BMW M235i Cup wordt momenteel aangevoerd door het Team Dejonckheere by Red Ant Racing-exemplaar van Bert Redant, Pieter Vanneste, Matthieu De Robiano en Benoit Semoulin (negende algemeen), zij pakken nu de puntenbuit van een volwaardige wedstrijd. De PK Carsport wagen #240 en VR / Qvick Racing #34 bolide vervolledigen het voorlopige podium, waardoor kampioenschapsleider Dumarey op kop blijft. In de BMW Clubsport klasse staat de GD Sport wagen van de familie Donniacuo aan de leiding.

--- Uitslag 24 Hours of Zolder 2016 na 3H wedstrijd (PDF) ---

Foto's: Marnik MouchaersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op zaterdag 20 augustus 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • MF Racing

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons