van der Horst

24H Zolder: PK Carsport ruilt Wolf in voor Porsche - Stienes Longin aan boord

PK Carsport - Wolf GB08
PK Carsport - Wolf GB08
Het seizoen 2017 van het Belcar Endurance Championship moet nog van start gaan, maar reeds nu is duidelijk dat we ons mogen opmaken voor een spannende uitgave van het Belgische Kampioenschap Endurance. Begin dit jaar onthulde Autosport.be reeds dat PK Carsport het volledige Belcar-seizoen zou betwisten en dat het de Wolf GB08 koos als strijdwapen. Die plannen lijken nu evenwel gewijzigd, want voor de 24 Hours of Zolder zou het Limburgse team de Wolf GB08 aan de kant houden.
PK Carsport - Wolf GB08
PK Carsport - Wolf GB08
De Wolf GB08 bleek in handen van PK Carsport de afgelopen Belcar-wedstrijden geen toonbeeld van betrouwbaarheid. Maalde de Norma M20FC van Deldiche Racing zijn rondjes af als een Zwitsers uurwerk, dan stond de Wolf GB08 van PK Carsport meermaals langs de kant met technische averij. Dat de CN-prototypes evenwel een te duchten concurrent vormen voor de reguliere schare aan GT's, bleek afgelopen seizoen toen Deldiche Racing de Belcar-titel pakte.

Anthony Kumpen & Stienes Longin
Anthony Kumpen & Stienes Longin
Bij PK Carsport ambieert men dit seizoen hetzelfde doel en daarvoor lijken de Hasselaren dus geen risico's te willen nemen; een snelle Wolf GB08 tijdens de korte(re) Belcar-races en een betrouwbare Porsche voor het werk van de lange(re) adem. Bovendien is er niet alleen op mechanisch vlak een nieuwigheid, ook op gebied van rijdersbezetting opteert PK Carsport voor een additionele kracht. Niemand minder dan regerend Europees NASCAR Elite 2-kampioen Stienes Longin zal reguliere rijders Bert Longin, Anthony Kumpen en Frank Beliën vervoegen.

Foto's: Ronald Janssens, Marnik Mouchaers & Martijn WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op donderdag 23 maart 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons