van der Horst

24H Zolder: Porsche neemt de macht bij ochtendgloren over

Independent Motorsports - Porsche 991
Independent Motorsports - Porsche 991
De prototypes hebben het begeven onder de druk in de 41ste uitgave van de Eleven Sports 24 Hours of Zolder. Waar de Norma's van de drie vaste teams in het Belcar Endurance Championship gisteren nog het volledige podium innamen en werden achtervolgd door de Wolf Tornado van onder meer Tom Boonen, zijn de Porsches als leiders uit de nacht gekomen.
Op acht uur van het einde heeft de #8 Independent Motorsports Porsche 991 van Dries Vanthoor, Christian Engelhart, Niels Lagrange, Xavier Stevens en Lieven Goegebuer een relatief geruststellende voorsprong op het exemplaar van viervoudige winnaars Belgium Racing (#99 - Derdaele-Saelens-Machiels-Grouwels-Kern) en de #991 No Speed Limit van Bouvy-Wauters-Wauters-Vancampenhoudt-Menten.

Waar de Norma M20 FC van Aqua Protect Racing Team en Deldiche Racing by JDC Events gisterenavond al heel veel tijd lieten liggen, diende de #2 Russel Racing, de regerende winnaars, pas in de loop van de nacht de rol vooraan te lossen. De Norma van Thiers-Thiers-Magnus-Corten-Van Hooydonk zag heel wat tijd wegtikken door koelingsproblemen en staat op dit ogenblik nog altijd in de pitlane.

De enige prototype die deze 24 Hours of Zolder nog kan winnen, is de #240 Wolf Tornado van Longin-Kumpen-Boonen-Belotti-Bellarosa, in strijd voor de derde plek en acht ronden achterstand tellend op de leider.

In Belcar 3 is de leidersplaats voor de #30 SRT Mercedes-AMG GT4 (Vandierendonck-Vannerum-Teunkens-Behets), terwijl BMW zowel Belcar 4 als Belcar 5 aanvoert: Hofor Racing domineert de vierde categorie van het Belcar Endurance Championship met beide BMW (de #211 voor de #210) en de #69 AR Performance BMW is voorlopig niet te kloppen in de kleinste categorie. 

--- TUSSENSTAND NA 16H 24 HOURS OF ZOLDER 2018 ---

Foto: Marnik Mouchaers  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons