van der Horst

24H Zolder: Q1 Trackracing klaar voor de 45ste editie van de 24 Hours of Zolder

Q1-Trackracing - Porsche 911 GT3 Cup
Q1-Trackracing - Porsche 911 GT3 Cup
Het autosportseizoen 2023 schiet bijzonder goed op en zo is het seizoen van de Porsche Carrera Cup Benelux al over halverwege. Q1 Trackracing trok daarvoor naar het Nederlandse Assen, waar een niet altijd eenvoudig weekend wachtte, met zeer uiteenlopende resultaten. Nu wacht het team nog een goede week alvorens de tenten op Circuit Zolder worden opgeslagen, voor de 45ste editie van de 24 Hours of Zolder. Q1 Trackracing, met thuisbasis Maaseik, rijdt er een thuiswedstrijd waarin het stevige ambities koestert. Na de tweede plaats van vorig jaar, is de ambitie duidelijk: vechten voor de winst, in één van de hardste uithoudingsraces ter wereld.
Terug naar Assen, waar op 12 en 13 augustus de vierde meeting van de Porsche Carrera Cup Benelux 2023 op de kalender stond. Zoals al heel het seizoen het geval is, trad het Belgische team aan met twee rookies, met name Dirk Schouten en Quentin Antonel. Na een wat moeilijkere kwalificatiesessie reden de jonge Nederlander en Fransman een mooie eerste race, met een achtste en twaalfde plaats als resultaat. Op zondag sloeg de pechvogel echter toe en beide Q1 Trackracing Porsche 911 GT3 Cup raakten al vroeg bij wedstrijdincidenten betrokken met een dubbele opgave als gevolg.
 
Patrick Lamster (Q1 Trackracing teamcoördinator PCCB): “Dat was een domper, maar dat is nu eenmaal autosport. Desondanks gaan we vol goede moed richting het slot van het kampioenschap, met de races op eigen bodem in Zolder en de finale op de schitterende Red Bull Ring in Oostenrijk. Dirk Schouten is volop in gevecht voor een top 5 in de eindafrekening, terwijl hij ook mikt op het zilver in de Rookie Division. Quentin probeert verder progressie te maken en richting de top 10 van het kampioenschap op te schuiven. Afspraak alvast op 9 en 10 september op Circuit Zolder voor de voorlaatste meeting van de Porsche Carrera Cup Benelux.
 
En nu naar de 45ste editie van de 24 Hours of Zolder
 
Achttienmaal stond een Porsche al bovenaan het podium na de 24 Hours of Zolder, maar sinds 2018 is het wachten op een negentiende zege. Afgelopen jaar kwam Q1 Trackracing daar erg dichtbij met een tweede plek voor het kwartet Lauryssen-Rau-Latorre-Teunkens. Zij strandden op amper vijf minuten van de zege achter een veel krachtigere GT2-wagen.
 
Nicolas Vandierendonck: “Uiteraard zit dat nog in ons geheugen en willen we dit jaar opnieuw voor de zege vechten. We doen dan ook opnieuw een beroep op Porsche, met twee Porsche 911 GT3 Cup – Type 992 –, een wagen die zijn kwaliteiten al ruimschoots bewezen heeft. Wat betreft de namen, want daar zit iedereen toch op te wachten, vinden we in de 911 met startnummer #54 de winnaar van de vorige Belcar-race, Jan Lauryssen, samen met ex-winnaar van de 24 Hours of Zolder, Xavier Maassen, de jonge belofte Dirk Schouten en de routinier der routiniers, John De Wilde.
 
Het vaste trio van de #55, met name Jan Ooms, Philippe Teunkens en Glenn Paenen, krijgt de ondersteuning van onze andere rookie uit de Porsche Carrera Cup Benelux, de Fransman Quentin Antonel. We starten goed voorbereid en met ambitie aan de race, de rest zien we wel zondag 27 augustus rond de klok van vier uur.” 
 
De 24 Hours of Zolder start op woensdag 23 augustus met een parade van het circuit naar het centrum van Heusden-Zolder (15u30), terwijl alle trainingen en kwalificaties op donderdag 24 augustus verreden worden. De strijd om de beste startplaatsen start om 19u00 met de Superpole. Donderdag is de toegang tot het circuit overigens gratis. Op zaterdag 26 en zondag 27 augustus vindt de race zelf plaats. 

Q1-TrackracingDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op vrijdag 18 augustus 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons