van der Horst

24H Zolder: Q1 Trackracing wint uitputtingsslag op Limburgse omloop

Q1 Trackracing - Porsche 911 GT3 Cup
Q1 Trackracing - Porsche 911 GT3 Cup
De 44ste editie van de 24 Hours of Zolder was ook de vierde manche van de Porsche Endurance Trophy Benelux. Q1 Trackracing won de wedstrijd met een Porsche 911 GT3 Cup – type 992 – met het viertal Tommy Rau, Jan Lauryssen, Filip Teunkens en de Fransman Florian Latorre, een habitué van de diverse Porsche-competities. Het viertal was zes ronden sneller dan Belgium Racing en Russell Racing by NGT Racing, die tot op de meet voor zilver en brons vochten en door amper twee seconden gescheiden werden. Tip Top Rent won de strijd onder de Porsche Cayman GT4. De volgende wedstrijden van de Porsche Endurance Trophy Benelux vindt op 18 september op de Nürburgring plaats.
Heel wat Porsches aan de start van de 24H Zolder
Heel wat Porsches aan de start van de 24H Zolder
De 44ste editie van de 24 Hours of Zolder is misschien wel de zwaarste ooit geworden. Bij temperaturen van meer dan 40 graden op het asfalt, werd er 24 uur lang geracet en dat werd een beproeving voor mens en machine. Meer dan 25.000 toeschouwers waren getuige van een spannende wedstrijd, met onverwachte wendingen en heel wat actie. De strijd in de Porsche Endurance Trophy Benelux was er één tussen de meest gerenommeerde Porsche-teams in België, met RedAnt Racing, Speedlover, Belgium Racing en Q1 Trackracing. Dat laatste team zag zijn inspanningen beloond met een hard bevochten zege, meteen ook goed voor de tweede plaats algemeen in de race zelf, op amper drie ronden van de winnaar. 

Q1 Trackracing - Porsche 911 GT3 Cup
Q1 Trackracing - Porsche 911 GT3 Cup
Nicolas Vandierendonck (Team Manager Q1 Trackracing): “Ik ben zeer blij met het resultaat van ons jonge team. In een zeer korte tijdspanne hebben we een groep mensen klaargekregen om dit samen te bereiken. Onze beide Porsche 911 GT3 Cup – Type 992 - liepen als een klok en waar we de zege pakten in de Porsche Endurance Trophy Benelux met de auto van Tommy Rau, Jan Lauryssen, Filip Teunkens en Florian Latorre, verloren we jammer genoeg de andere 911 (Ortelli-Van Laere-Cordeel-Vandervelde-Paque), die ook mee vooraan zat door een race-incident. Ik ben trots op mijn teams en de Porsche is andermaal een zeer gedegen en snelle racebolide gebleken.”

Russell Racing by NGT - Porsche 911 GT3 Cup
Russell Racing by NGT - Porsche 911 GT3 Cup
“Net niet”, was dan weer de reactie van Jeffrey van Hooydonk na de finish. De Antwerpenaar strandde op amper twee seconden van Marc Goossens, nog zo’n grote naam in de Belgische autosport en dat in de strijd om de tweede plaats. Goossens deed het in zijn Porsche 911 GT3 Cup – type 992 – met Michiel Haverans, Rodrigue Gillion en Nico Verdonck, terwijl Van Hooydonk zijn wagen deelde met de broers Hans en Frank Thiers, Christoff Corten en Stijn Lowette. De vierde en vijfde plaats waren voor opnieuw Belgium Racing (Heyer-Derdaele-Geris-Cool) en RedAnt Racing (Redant-Redant-Redant-Dejonghe). 

Tip Top Racing - Porsche Cayman GT4
Tip Top Racing - Porsche Cayman GT4
De strijd tussen de beide Porsche Cayman GT4 draaide uit in het voordeel van de Tip Top Racing Porsche Cayman GT4 van Peters-Van den Bergh-De Cock-Van Laere-Lancksweerd, voor de bolide van VR Racing met vader en zoon Van Rompuy, Erik Qvick en Erik Bruynoghe. Tijdens de wedstrijd verloren we ook enkele Porsche na ongevallen, “maar eens te meer bleek dat naast snelheid en betrouwbaarheid, ook veiligheid een hoofdelement is in de filosofie van Porsche bij het bouwen en ontwikkelen van racewagens”, aldus Rudi Penders, namens de Porsche Endurance Trophy Benelux. 

De volgende wedstrijd vindt op 18 september op de Nürburgring in Duitsland plaats. 

Porsche Endurance Trophy BeneluxDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op maandag 15 augustus 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons