van der Horst

24H Zolder: Raphaël VDS sluit de rangen bij VR Racing by Qvick Motors

Bas Leinders & Raphaël van der Straten
Bas Leinders & Raphaël van der Straten
Met de komst van Raphaël van der Straten Ponthoz is de équipe van VR Racing by Qvick Motors compleet. Het team rond vader en zoon Dirk & Tom Van Rompuy zal dus naast Erik Qvick en zoals eerder vermeld Nico Verdonck, ook Raphaël VDS onder de vleugels nemen voor de komende 24 Hours of Zolder. Het team was nog op zoek naar een vijfde piloot en tijdens de race in Palanga is het tot een gesprek gekomen tussen Dirk Van Rompuy en van der Straten Ponthoz.
  • De Swert Opticiens
VR Racing by Qvick Motors - BMW M2 V8 MARC Cars
VR Racing by Qvick Motors - BMW M2 V8 MARC Cars
De eigenaar van VDS Racing Adventures was zelf ook met zijn MARC Cars Ford Focus V8 aan het werk tijdens de 1006 km van Palanga, maar hij moest na een knappe kwalificatie noodgedwongen de handdoek werpen met een defecte motor. Na het inbouwen van een reserve motor bleek er een electronisch probleem en zodoende was de opgave een feit. Dan maar supporteren voor de overige Belgen waarbij VR Racing by Qvick Motors het uitstekend deed met een Klasse zege en een vierde plaats algemeen. De beide MARC Cars van VR Racing en VDS zijn aan de basis identiek en komen uit in de BGDC. Maar ook in de Belcar kunnen de machtige V8 Silhouettes hun mannetje staan.

VDS Adventures - Focus V8
VDS Adventures - Focus V8
Raphaël VDS: "Ik heb Dirk Van Rompuy en het team leren kennen in Palanga als zeer professioneel, gepassioneerd en met een familiale sfeer en dat trekt me aan. Ik ken uiteraard Erik reeds van vroeger toen die met ons meereed in de 24 Hours of Spa in de Mustang GT3 en nadien hebben we beroep gedaan op zijn diensten toen we de Ligier proto over kochten. We zaten snel op een lijn en gezien ik ook 24H Series by Creventic aan mijn programma toevoeg heb ik veel ervaring in races van lange afstand. Ik sta mometeel binnen de 24H Series aan de leiding in SP2 en 5de algemeen bij de piloten. Ik hoop binnen VR Racing by Qvick Motors een meerwaarde te betekenen en hoop uiteraard hoog te scoren in het klassement".

Foto's: Ronald Janssens- Marnik Mouchaers  - Niels Vaeck

 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op vrijdag 4 augustus 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons