van der Horst

24H Zolder: Meer reacties uit de paddock

TipTop Rent by NGT
TipTop Rent by NGT
Veertig teams stonden afgelopen weekend aan de start van de 45e editie van de 24 Hours of Zolder. Het werd niet alleen een populaire uitgave van de Limburgse klassieker, maar ook een waarin een groot deel van de deelnemers ook effectief de eindmeet bereikte. Autosport.be verzamelde dan ook zoveel reacties dat een tweede deel zich opdrong!
  • Skylimit Events
TCL Motorsport - BMW M4 GT4
TCL Motorsport - BMW M4 GT4
Jeff Machiels (#88 BMW TA - TCL Motorsport): "Ik heb me redelijk laat ingeschreven en had voor de start van de meeting geen enkele ervaring met het team of de wagen. Ik heb me evenwel vrij snel kunnen aanpassen. We hebben wat technische problemen gekend met de auto in het begin van de race en hadden ook last van problemen met het communicatiesysteem, maar in de tweede helft hebben we kunnen terugslaan. Ik heb tijdens de nacht veel gereden en dus gigantisch veel bijgeleerd. Het team leverde uitstekend werk en we maakten in de slotfase de juiste bandenkeuze in de regen. Geweldig om mijn eerste 24 Hours of Zolder op deze manier te kunnen afsluiten, dat smaakt absoluut naar meer..."

Ayrton Redant (l) op het podium
Ayrton Redant (l) op het podium
Ayrton Redant (#12 Porsche GTA - RedAnt Racing): "We hadden de wedstrijd kunnen winnen, maar een dom probleem bij het wisselen van de remmen heeft ons parten gespeeld. We moesten de remmen ontluchten en verloren daarmee tien minuten en de leiding in de wedstrijd. We zijn dan beginnen pushen en nadien zijn er nog enkele kleine dingetjes foutgelopen, we hebben bijvoorbeeld te hard aangevallen in de regen. We finishen als derde en dat is zeker niet slecht. We mogen daarmee tevreden zijn, zeker gezien het hoge niveau en de zware aard van de wedstrijd. Ik denk dat we nog als tweede hadden kunnen finishen, ware het niet voor de Full Course Yellow-situatie in de eindfase van de races. We zijn echter niet ontgoocheld, dat is nu eenmaal racen."

Stevens Motorsport - BMW M2 CS
Stevens Motorsport - BMW M2 CS
Gilles Thiers (#470 BMW TA - Stevens Motorsport): "Dit was mijn allereerste wedstrijd in de autosport, ik kan dus enkel en alleen tevreden zijn met onze tweede plaats. Ik ben zo blij met mijn keuze om deel te nemen met Stevens Motorsport. Ik wist niet goed waaraan mij te verwachten, maar je merkt de ervaring van het team en dat de jongens weten waarmee ze bezig zijn. Het is een familiaal team, met een leuke sfeer en toch wil iedereen winnen. We hebben 24 uur lang gestreden en ons volledig gesmeten. Ik ben blij dat het gelukt is en dat we een van de zwaarste etmaalraces ter wereld op deze manier kunnen besluiten."

Glenn Van Parijs
Glenn Van Parijs
Glenn van Parijs (#15 Porsche GTA - August by NGT): "Ik moet bekennen dat er wat druk van mijn schouders valt. Ik ben absoluut niet snel nerveus, op de grid van een Porsche Carrera Cup-race ben ik vrij relaxed, maar de sloturen van deze race, da's wat anders. De 24 Hours of Zolder is echt speciaal en het is moeilijk om dat uit te leggen. NGT Racing had een aanpak uitgedokterd en daar hebben we ons heel nauwgezet aan gehouden. Dat was niet altijd even eenvoudig, want er is in de beginfase van de race heel hard aangevallen en we leken achterop te komen. We zijn dan halverwege de wedstrijd beginnen pushen, hebben een kloofje kunnen slaan van ik geloof een zevental ronden en vanaf dan hebben we de wedstrijd kunnen controleren. Het feit dat we die buffer hadden, zorgde ervoor dat we de risico's konden mijden. Ik ben enorm blij dat we al dat harde werk hebben kunnen omzetten in een zege. De samenwerking met de jongens verliep ook enorm goed, zelfs met Thomas Laurent, die het circuit nog niet kende en zich enorm goed heeft aangepast aan een specifieke race als de 24 Hours of Zolder. Deze wedstrijd stond al lang op mijn verlanglijstje en ik ben dan ook erg gelukkig dat het bij dezen gelukt is."

VDW Motorsport BMW E46
VDW Motorsport BMW E46
Ron van de Water (#83 BMW TB - VDW Motorsport): "Of ik teleurgesteld ben? Nee hoor. Dit is autosport hé, dat hoort erbij. We hebben lang uitzicht gehad op de zege, maar dan doet een defecte ruitenwisser je uiteindelijk de das om. Had het niet geregend, dan hadden we er ook geen last van gehad, maar over het weer hebben we geen controle. We hebben nog even geprobeerd om met een speciale spray te werken op de ruit in plaats van de ruitenwisser te herstellen, maar dat was totaal niet effectief. Door het opspattende water was het zicht veel te beperkt. We zagen dat we echter een gat hadden met de vierde in de stand en daardoor hebben we de tijd genomen om de ruitenwisser te herstellen en zo alsnog naar een podiumplaats te rijden. Daar ben ik meer dan tevreden mee, het was weer een mooie 24 uur en het hele team heeft zich geamuseerd."

Kenny Herremans op het podium
Kenny Herremans op het podium
Kenny Herremans (#63 Porsche GTB - TipTop Rent by NGT): "Ik had vooraf geen ambities uitgesproken. Hoewel ik altijd zo hoog mogelijk mik, was deze deelname een stap in het onbekende. Ik kende een aantal rijders in het team niet en kon dus ook hun capaciteiten niet inschatten. Ik heb het gewoon over mij heen laten komen en ik ben dankbaar dat het team mij een week geleden de kans heeft gegeven. En nu staan we hier, op het podium! Onverwacht, want ik had een vast programma voor dit seizoen en een wedstrijd als deze stond niet meteen op de planning. Een onverhoopt succes dus, een enorme meevaller dankzij een heel sterk team. We hebben samen getracht om de kwaliteiten van de Porsche zo goed mogelijk te benutten. We hebben elkaar gecoached, geholpen met strategie, etc. Iedereen was van begin tot einde enorm betrokken en dat voel ik dan ook ondertussen. Ik ga goed slapen (lacht). De sfeer bij NGT Racing is echt ongelooflijk, dat viel me op. Ook de manier waarop het publiek deze wedstrijd omarmt, is fenomenaal, en dat met meer dan 32 000 toeschouwers; echt wel indrukwekkend."

Foto's: Niels Vaeck, Marnik Mouchaers, Thomas SmetsDit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Belcar Endurance op maandag 28 augustus 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons