van der Horst

24H Zolder: Recy Racing Team zoekt piloten voor BMW 120 diesel

Het Recy Racing Team staat binnenkort terug aan de start van de Zolderse etmaalrace, en dit voor de derde maal met de BMW 120 D. Vorig seizoen koos het team uit Rumst voor de 24 Hours of Barcelona, maar nu staan ze paraat voor de zware strijd op het Limburgse asfalt. De vaste waarden zijn nog steeds Jan De Vocht en Johan Van Loo. De BMW 120 D is altijd een schoolvoorbeeld van betrouwbaarheid geweest in het verleden. Ze waren er met de snelle diesel reeds bij tijdens de 24 Hours of Zolder in 2009 met Ward Sluys en Dries Heyman en behaalden een mooie 12de plaats algemeen en 2de in de Klasse Tourisme. Een jaar later werd het onafscheidelijke duo samen met Beckers en Heyninck zelfs schitterend zesde algemeen en opnieuw 2de Tourisme. Vorig seizoen kozen ze dan voor de 24 Hours of Barcelona en werden in het wedstrijdslot verraden door een defecte cardanas op het moment ze op kop lagen in de dieselklasse en 7de algemeen. Ze haalden nog net het podium bij de diesels, maar hadden een fantastische wedstrijd achter de rug.
  • G&A Motors Motorsport
“De 24 Hours of Barcelona was een groot feest en we beleefden een fantastisch en onvergetelijk weekend”, verduidelijkt Jan De Vocht. “De ganse crew kon vakantie combineren met racen en wat kan een mens nog meer wensen. Het feit dat we terug kiezen voor de 24 Hours of Zolder heeft verschillende redenen. Enerzijds hebben we twee trouwe sponsors, Group Zwijsen en Aannemingen Verelst, die ons uiteraard liever in België aan het werk zien dan in Spanje. Anderzijds had de 24 Hours of Zolders dat jaar een absoluut dieptepunt bereikt met een zwak deelnemersveld. En Andy Jaenen, waarbij het voor mij destijds allemaal is begonnen, steekt zijn schouders onder dit evenement om het terug te laten groeien. Hij heeft mee aan de kar getrokken om ons te overtuigen terug deze wedstrijd te betwisten”.
 
Dat de BMW 120 D een zeer betrouwbare wagen is bewees Recy Racing reeds in het verleden door driemaal op rij een 24 urenwedstrijd uit te rijden en ook vice kampioen te worden in de toenmalige Dunlop Endurance Cup.
 
In opdracht van BMW Motorsport werden destijds verschillende exemplaren opgebouwd door Schubert Motorsport. Twee exemplaren bevinden zich trouwens in de ateliers van Beliën Motorsport. Door zijn groot koppel en beperkt verbruik is dit een ideale bolide voor lange afstandsraces, en zeker de loodzware Zolderse etmaalrace.
 
“We kunnen 3 uren rijden met één tankbeurt en een setje Dunlops”, gaat Jan verder. “En mede het feit dat de rest van de wagens meer tankbeurten hebben en verplicht aan de pomp moeten tanken, is voor ons een grote troef. We hebben niet de snelste wagen van het lot, maar wel de meest efficiënte. En dat heeft ons in het verleden nog geen windeieren opgeleverd”.

Met nog twee weken te gaan is de ploeg echter nog niet compleet.
 
“We zoeken nog twee piloten die ons aan een zeer competitieve prijs willen vergezellen in het avontuur. We bieden een zeer betrouwbare wagen aan die tijdens de race behoorlijk kan klimmen in het klassement. De concurrentie is met de komst van de prototypes zeer moeilijk in te schatten, maar we gokken op een plaats binnen de top 10 en een overwinning in Tourisme”, besluit een strijdvaardige Jan De Vocht.
 
Johan Van Loo is in ieder geval reeds goed opgewarmd. Hij kwam immers aan de start tijdens de 24 Hours of Spa en pakte in de Porsche Cup S van First Motorsport, samen met Bert Redant, Steve Vanbellingen & Armand Fumal de overwinning in de Gentlemen Trophy.
 
“Ik denk dat we opnieuw een leuke wedstrijd tegemoet gaan. We beschikken over een goed uitgebalanceerde crew die de BMW door en door kent. De wagen is snel, zuinig en zeer betrouwbaar. Net als Jan denk ik dat we via een zeer regelmatige wedstrijd opnieuw hoog kunnen eindigen. En als we zoals steeds onze gekende strategie erop nahouden, zullen we gestaag opklimmen in het klassement. Wij zijn er in ieder geval klaar voor. Nu hopen dat we nog twee gemotiveerde krachten vinden waarmee we terug op een hoge score kunnen mikken. Zelf hebben we nog niet zoveel gereden, maar tijdens de 24 Hours of Spa kwam ik heel snel in het goede ritme”. 

Voor meer informatie: jan@fransdevocht.be of via 0478/380.319
                                 jvlracing@yahoo.com of via 0476/440.351

Recy Racing Team pressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Nationaal op vrijdag 24 augustus 2012.
  • Shopa

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons