van der Horst

24H Zolder: Red Ant Racing met drie wagens

. Het seizoen van het Belcar Endurance Championship gaat stilaan naar zijn einde toe, maar één grote afspraak voor de seizoensfinale in oktober staat nog op de kalender: de 43ste editie van de 24 uur van Zolder. Deze uithoudingsrace staat bekend als één van de hardste ter wereld voor mens en machine. Red Ant Racing gaat de uitdaging met maar liefst drie Porsche aan: twee Porsche 992 GT3 Cup en één Porsche Cayman GT4. De ambities zijn duidelijk: zowel algemeen als in de klasse GTA en GTB zo goed mogelijk presteren.
  • STX Motorhomes
Dit seizoen neemt Red Ant Racing aan het nationale uithoudingskampioenschap of Belcar Endurance Championship met twee vaste wagens deel. Naast die inschrijvingen, zien we voor de 24 uur van Zolder nog een derde wagen, ook een Porsche 992 GT3 Cup op de startgrid verschijnen. Red Ant Racing is zo meteen één van de grote teams in de klassieker op Limburgse bodem en het enige team dat voor de nagelnieuwe Porsche 992 opteert, met bovendien niet één, maar twee exemplaren, naast de vertrouwde Cayman.
 
Bert Redant (Teammanager/rijder): “Uiteraard doen we het driemaal met Porsche, met naast de beide vertrouwde wagens, dus een derde Porsche, een 992. Deze laatste auto is op zich wel bijzonder, want daar vinden we naast een ‘coach’, Porsche Carrera Cup Benelux-kampioen Xavier Maassen, vier ondernemers die elkaar in de autosport vinden. Drie daarvan, Peter Guelinckx, Ad Geerts en Luc Vanderfeesten, vertegenwoordigen met A&M Invest en PGZ ook nog twee grote automotive spelers aan beide zijden van de grens en delen, zowel als rijders en als ondernemers, een gezamenlijke visie. De vierde ondernemer, Stijn Lowette van Kambukka, is evenzeer een gekende naam die autosport zowel sportief als zakelijk zeer succesvol weet in te zetten. De auto zelf werd tot dusver enkel in de Porsche Carrera Cup Benelux ingezet.
 
De andere Porsche 992 GT3 Cup is uiteraard die voor vader Bert Redant, samen met zijn zonen Yannick en Ayrton, die het gezelschap krijgen van Glenn van Parijs, één van de hoofdrolspelers in de Porsche Carrera Cup Benelux 2021. Van Parijs won recent nog de laatste race van de snelste merkencup van de Benelux en Bert Redant is uiteraard ex-winnaar van de Limburgse uithoudingsrace en dat met Porsche in 2013.  
 
“Ons doel is zo hoog mogelijk eindigen in de klasse en algemeen. Uiteraard weten wij ook hoe sterk de concurrentie is, met heel wat gegadigden op de zege, maar wij kijken naar onszelf. Zolder is nog een echte uithoudingsrace, waarin je respect moet tonen voor het materiaal. Wie in Zolder geen tijd verliest in de box en geen incidenten op de piste kent, die komt meestal heel dicht bij de zege en staat in principe op het podium.”
 
Last but not least vinden we een tweede vader-zoon combinatie in de Porsche Cayman GT4, die in Zolder de titel in de klasse GTB kan veiligstellen. Vader Jimmy en zoon Kobe doen het met de vaste man Davy Vandekerckhove en de ervaren Philippe Wils. Hun doelstelling is om uiteraard de klasse te winnen en daarnaast zo hoog mogelijk te eindigen. De legendarische betrouwbaarheid van de Cayman maakt dat een top 10 zelfs tot de mogelijkheden behoort.         
 
De 43ste editie van de 24 uur van Zolder, de hoofdrace van het Belcar Endurance Championship, vindt plaats op 25 en 26 september op Circuit Zolder, met start zaterdag om 16u00.   

Red Ant Racing 
 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op maandag 20 september 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Powercars

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons