van der Horst

24H Zolder: RedAnt Racing op zoek naar hoogste graal in Belgische uithoudingsklassieker

RedAnt Racing heeft een drukke autosportzomer, met dit weekend de vierde meeting van de Porsche Carrera Cup Benelux op het Nederlandse circuit van Assen, terwijl de vijfde al eind augustus volgt, maar dan in Barcelona. De uithoudingsracerij speelt echter een hoofdrol deze zomer voor het Oost-Vlaamse team, met eerder in juli een schitterende teamprestatie in de 24 uur van Portimão en tijdens het weekend van 13 en 14 augustus gaat het team van de familie Redant op zoek naar de zege in de 24 Hours of Zolder. RedAnt Racing doet een beroep op drie Porsche en dertien rijders en dat met duidelijke ambities.
  • LTF
Na Assen gaat het rechtstreeks richting Circuit Zolder voor RedAnt Racing, waar hen de 24 Hours of Zolder wacht. De druk bijgewoonde editie van de 24 Uur van Spa-Francorchamps is bij uitstek en de race voor de internationale GT-racerij, daar waar Zolder dé wedstrijd bij uitstek voor de Belgische enduranceracerij is. RedAnt Racing behaalde er vorig jaar al de zege bij de GT-wagens en nu het nieuwe reglement in voege is, waarbij de GT-bolides de hoofdwacht vormen, is de ambitie voor het team uit Lochristi duidelijk: winnen.    
 
Uiteraard weten we uit ervaring dat de 24 Hours of Zolder bij uitstek een zeer zware wedstrijd is, voor mens en machine, maar wij zijn uitermate goed voorbereid, met al twee 24-uursraces dit jaar, waarvan de laatste, midden juli in Portugal een zeer mooi resultaat opleverde”, vertelt Bert Redant in naam van het familieteam. “RedAnt Racing werd er derde algemeen, achter twee GT3-deelnemers en behaalde de dubbel in de competitieve klasse voor de Porsche 911 GT3 Cup. “We zetten inderdaad drie wagens in, twee Porsche 992 GT3 Cup in de klasse GTA, meteen de topklasse en één Porsche Cayman GT4, waarmee we de winst beogen in de klasse GTB.
 
Solide teams met telkens een vader-zoon crew
 
In de Porsche 911 met startnummer #3 is Sam Dejonghe de enige vreemde eend in de bijt. “Ik moet inderdaad niet papa tegen Bert zeggen, mijn teamgenoot Yannick en Ayrton wel”, lacht de snelle Antwerpenaar. “Ik ben erg blij dat ik hen mag vervoegen en ze hebben met hun drieën dit seizoen in de races van de 24 Hours Series al laten zien dat ze snel en betrouwbaar zijn. Ik ben ervan overtuigd dat we een kans op de zege maken en voor mij zou dat echt een revanche zijn op de pech van de afgelopen jaren. Ik wil gerust de polepositie laten voor wat hij is en zondag om 16u00 als winnaar over de meet gaan. De Porsche is zeer solide, snel en het team van Bert en zijn gezin is werkelijk top, dat weet ik uit de Porsche Carrera Cup Benelux.”
 
#3 Porsche 992 GT3 Cup: Dejonghe-A. Redant-Y. Redant-B. Redant
 
In de Porsche 911 met startnummer #12 zien we vader en zoon Jimmy en Kobe De Breucker, naast Philippe Wils, Luc Vanderfeesten en Tom Boonen.
 
We gaan de race op ons laten afkomen”, klinkt het bij Luc Vanderfeesten en Tom Boonen. “Geen domme dingen doen, uit de problemen blijven en dan in de buurt van de leiders blijven. En de rest bekijken we uur na uur hoe de race zich ontplooit. We staan voor een zware en lange wedstrijd die je niet wint door overhaasting.
 
#12 Porsche 992 GT3 Cup: Boonen-Wils-Vanderfeesten-K. De Breucker-J. De Breucker    
 
Last but not least is er een derde vader-zoon duo dat zich achter het stuur van de Porsche Cayman GT4 nestelt. Dirk en Tom Van Rompuy hebben samen al een ontelbaar aantal deelnames aan de uithoudingsrace op hun naam staan en zij krijgen het gezelschap van een levende Belcar-legende, met name Erik Qvick en net als Dirk Van Rompuy, een ex-winnaar van de 24 Hours of Zolder, Erik Bruynoghe.
 
#6 Porsche Cayman GT4: D. Van Rompuy-T. Van Rompuy-Qvick—Bruynoghe
 
De 24 Hours of Zolder start woensdag om 15u30 met een parade van het circuit naar het centrum van Zolder, waarna de wagens naar het circuit terugkeren rond 19u00. De oefenritten en kwalificaties zijn voor donderdag 11 augustus, met een Superpole om 19u30, terwijl de race zelf zaterdag 13 augustus start om 16u00!

RedAnt Racing PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op vrijdag 5 augustus 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons