van der Horst

24H Zolder: Regen gooit activiteiten compleet overhoop - Timing aangepast

Een uitgeregende pitlane te Circuit Zolder
Een uitgeregende pitlane te Circuit Zolder
Een fikse regenbui heeft rond de middag het uurschema op donderdag voor de 24 Hours of Zolder compleet in de war gegooid. De eerste knik van de Gilles Villeneuve chicane stond volledig onder water en de technische diensten hadden dan ook enige tijd nodig om de piste terug vrij te maken. Rond de klok van half vier vaardigde de wedstrijdleiding een nieuw uurschema uit, waarbij uiteindelijk de nachttraining met een kwartier werd ingekort, de Lotus Cup Europe vijf minuten minder oefengalop kreeg, terwijl ook de geplande VIP laps tweemaal tien minuten minder lang duren.
Regen tijdens de middagpauze 2018 24 Hours of Zolder
Regen tijdens de middagpauze 2018 24 Hours of Zolder
De Prequalifying staat nu gepland om te starten om 15:45 en duurt nog steeds anderhalf uur, tot 17:15. De Superpole sessie start 20 minuten later, om 19:00, tot 20:30, terwijl de night testing een kwartier later start, om 21:55. Gezien er motorstilte dient te heersen na middernacht, stopt de sessie ook om 23:55 - zoals initieel gepland.

Foto's: Martijn Wouters & Thomas Smets

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op donderdag 9 augustus 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Eleven Sports 24 Hours of Zolder.
  • Powerkit.shop

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons