van der Horst

24H Zolder: Rush Racing met Chevron GT3 en Mercedes-AMG GT4

Rush Drivers Collective - Chevron GT
Rush Drivers Collective - Chevron GT
Bij de 24 Hours of Zolder zien we het langverwachte Belcar-debuut van de Chevron GR8 GT3 van Rush Racing. De imposante Britse GT zal de sporen krijgen van Fred Bouvy, Toon Hungenaert, Pieder Decurtins en Ron Sanen. Het team heeft echter nog een extra verrassing in petto, want het zet in samenwerking met voormalig winnaar Selleslagh Racing Team namelijk ook een Mercedes-AMG GT4 in. Op die bolide delen Daan Dirkx, Dries Gelade, Jarne Geussens en Patrick Dubois de rijtaken.
Rush Drivers Collective - Chevron GT V8
Rush Drivers Collective - Chevron GT V8
Velen kijken reikhalzend uit naar het debuut van de Chevron GR8 GT3 van Rush Racing. De wagen, die vanzelfsprekend start in de topklasse GTA, geraakte bij een testsessie voor de start van het seizoen beschadigd. Problemen met het aanleveren van reserveonderdelen noopten tot een forfait bij de tweede manche van het seizoen, in Spa. Het team kreeg de Britse bolide echter klaargestoomd voor de belangrijkste afspraak van het seizoen, de 24 Hours of Zolder. "We noemen onszelf de laatste 'garagistas' van de paddock", lacht Toon Hungenaert. "De Chevron is een wagen die we volledig zelf hebben doorontwikkeld. Temidden al die fabrieksauto’s van grote constructeurs is hij in feite de enige écht onafhankelijke outsider. We zijn erop gebrand om onze visie om te zetten in een sterk resultaat!”

SRT - Mercedes-AMG GT4
SRT - Mercedes-AMG GT4
"Ik ben daarom blij om opnieuw te kunnen samenwerken met Fred Bouvy, terwijl ook Pieder Decurtins en Ron Sanen bulken van ervaring", vervolgt Hungenaert. "We willen ons in de kijker rijden en keuze voor een opvallende wagen als de Chevron GR8 met zijn imposante V8-motor is daar niet vreemd aan. Een V8-krachtbron zien we ook in de tweede wagen van ons team. De Mercedes-AMG GT4 beschikt over een 4 liter biturbo en komt vanzelfsprekend uit in de GTB-klasse. De wagen heeft ondertussen internationaal zijn sporen verdiend en we hopen dat Daan, Dries, Jarne en Patrick in Zolder zullen kunnen meestrijden voor de zege in de klasse."

Foto's: Ronald Janssens & Marnik MouchaersDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op vrijdag 11 augustus 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons