van der Horst

24H Zolder: Russell Racing krijgt laatste kans in Super Pole

Russell Racing by PK Carsport - Norma M20 FC
Russell Racing by PK Carsport - Norma M20 FC
Russell Racing by PK Carsport sloot na de beide trainingen ook de Pre Qualifying als snelste af. De Norma M20 FC van Hans Thiers/Frank Thiers/Jeffrey Van Hooydonk/Gilles Magnus/Fred Bouvy verzekerde zich daarmee van het allerlaatste slot in de Super Pole later deze namiddag. Dat betekent dat alle andere deelnemers op de inschrijvingslijst voor de 24 Hours of Zolder 2019 voor hen in actie komen en de rood-zilveren bolide dus een uitstekende referentiechrono zal hebben. De beide turbo-Norma's van Deldiche Racing sloten als tweede en derde af, het exemplaar van Sam Dejonghe/Tom Boonen/Thomas Piessens voor de zusterbolide van De Cock/Joosen/Verbergt/Vanbellingen. De WCB Racing Lamborghini van Jimmy De Breucker/Yannick Hoogaars/Niels Lagrange/Stéphane Kox/Danny Kroes was primus bij de GT's, op een vijfde plaats algemeen.
Veidec Silver Eagle Racing by GetSpeed - Mercedes AMG GT4
Veidec Silver Eagle Racing by GetSpeed - Mercedes AMG GT4
De Italiaanse stier piloteerde zich daarmee in het midden van een peloton Norma's, waarachter de Belgium Racing Porsche 911 (Dylan Derdaele/Nicolas Saelens/Louis Machiels/Marc Goossens/Lars Kern) aansloot als beste Porschist (Belcar 2) op P9. De Getspeed-Mercedes van Wim Spinoy/Kenneth Heyer/Christiaan Frankenhout/Hendrik Still was primus in Belcar 4, terwijl in Belcar 5 de Saker RapX van Kata Bozo/Joël Uylebroeck/Robert Van Den Berg/Sandra van der Sloot/Maik Barten de bolide van RBC voorbleef. In de competitieve Belcar 6 categorie pakte de BMW van Pieter Denys/Gregory Eyckmans/Markus Palttala/Jamie-Jason Vandenbalck de eerste plaats.

--- Uitslag Pre Qualifying 24 Hours of Zolder 2019 (pdf) ---

Foto: Niels Vaeck & Marnik Mouchaers


 Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op donderdag 8 augustus 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons