van der Horst

24H Zolder: Russell Racing leidt na woelige nacht

Russell Racing - Norma M20 FC
Russell Racing - Norma M20 FC
De Russell Racing Norma M20 FC van Hans Thiers, Frank Thiers, Alon Day, Gilles Magnus en Jeffrey Van Hooydonk leidt met nog 5 uur op de klokken. De ganse nacht leverde de Norma strijd met het exemplaar van McDonald's Racing tot rond half tien de wagen in de Eerste Linkse in aanrijding kwam met de Totaalplan Lamborghini en door de schade terugviel in de ranking.
Tijdens de nacht verloren we ook de Deldiche Racing Norma na een aanrijding met de Belgium Racing Porsche #99 in de Sterrenwacht bocht, terwijl de Krafft Racing Norma verder oprukt doorheen het klassement nadat de wagen van de familie Longin, Christoff Corten en Georgio Maggi te kampen kreeg met enkele kleine akkefietjes. Ook de GHK Racing by T2 Racing Norma maakte plaatsen goed nadat de wagen tot tweemaal toe betrokken raakte in een aanrijding en ook een penalty te slikken kreeg. De Belgisch-Zwitserse Norma bekleedt op dit ogenblik de tweede plaats algemeen, weliswaar op een kleine tien ronden van de leider. Een periode van lichte regen tijdens de nacht zorgde voor wat heikele momenten, mede doordat het niet nat genoeg was om slicks om te ruilen voor regenbanden, maar tot zover bekend raakte niemand echt in de penarie.

De Red Ant Racing Porsche heeft niet alleen de leiding in de GT-divisie in handen, maar bekleedt ook de derde plaats in de algemene ranking. De Belgium Racing Porsche #99 volgt op een vijftal ronden op de tweede plaats, met de PGZ by RedAnt Racing Porsche 992 op P3. Red Ant Racing voert ook nog steeds de GTB-klasse aan, waarbij de Cayman een zeer royale bonus van 12 ronden heeft op het exemplaar van Speedlover.

Bij de toerismes leidt de VR Racing by Qvick Motorsport BM2 M2 CS Racing, met twee ronden bonus op het gelijkaardige exemplaar van Stevens Motorsport. BMS Motorsport volgt op de voorlopige derde plaats, weliswaar op 25 ronden van de leiders in de divisie. In TB is het de Xwift BMW #33 die de debatten leidt voor de bolide van QSR Racing en de zusterwagen #28.

--- Stand 24 Hours of Zolder 2021 na 19H (pdf) ---


Foto: Martijn Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op zondag 26 september 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons