van der Horst

24H Zolder: Russell Racing op zegekoers met nog 3u te gaan

Russell Racing - Norma M20 FC
Russell Racing - Norma M20 FC
Russell Racing ligt op koers om de 43e editie van de 24 Hours of Zolder te winnen. De Norma M20 FC van Frank Thiers, Hans Thiers, Jeffrey Van Hooydonk, Gilles Magnus en Alon Day zou zo, twee edities na hun eerste zege, opnieuw de loodzware Limburgse klassieker op hun naam schrijven. Merkgenoten GHK Racing by T2 volgen op ruime afstand op de tweede plaats, terwijl de Red Ant Racing Porsche strijdt met de McDonald's Racing Norma voor de laatste ereplaats. Door het spel van de pitstops is de GT voorlopig in het voordeel. Met nog drie uur te gaan, blijft er nog de wedstrijdduur van een reguliere Belcar-manche te gaan.
  • Prospeed Competition
GHK Racing by T2 - Norma M20 FC
GHK Racing by T2 - Norma M20 FC
Voor de zege lijkt er nog weinig strijd te gaan zijn de komende drie uur. De Norma M20 FC van Russell Racing by PK Carsport heeft het tempo gevoelig laten zakken en heeft van de initiële voorsprong van een 20-tal ronden gebruikgemaakt om de wagen een full service te geven. Daardoor zou de bolide richting het zwart-wit moeten kunnen cruisen, met een voorgift van een tiental ronden. Van een lager tempo is bij GHK Racing geen sprake. De Zwitsers-Belgische formatie is vastberaden om te kapitaliseren op fouten van de leiders en houdt het tempo relatief hoog. De Red Ant Racing Porsche #12 is de enige GTA-deelnemer die tot dusver uit de problemen bleef en dat biedt de Redant-boys uitzicht op het virtuele algemene ereschavot (virtueel, want er is geen algemene ranking meer dit seizoen). In GTB heeft de Speedlover Porsche Cayman de leiding overgenomen na problemen bij Red Ant Racing.

VR Racing by Qvick Motors - BMW M2 CS Racing
VR Racing by Qvick Motors - BMW M2 CS Racing
Toerisme biedt een strijd om duimen en vingers bij af te likken. Protagonisten zijn de BMW M2's en dan in het bijzonder de exemplaren van VR Racing by Qvick Motors en Stevens Motorsport. Met nog drie uur te gaan is het verschil tussen beide deelnemers 2 ronden, al bedriegt dat voordeel gezien het spel van de pitstops tot dusver bepalend was wie de koppositie bekleedde. De VR-bolide rondt overigens de top 10 algemeen en dat bij de eerste deelname van de BMW Motorsport-bolide aan een Europese etmaalrace, nadat de wagen eerder dit jaar al startte in de 24H van Dubai. Opvallend hoe de bolides, net als de M235i Racing, gespaard blijven van technische problemen. In TB voert XWift Racing nog steeds het veld aan, met een kleine tien ronden voorsprong.

--- Stand 24 Hours of Zolder 2021 na 21H (pdf) ---

Foto's: Martijn WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op zondag 26 september 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons