van der Horst

24H Zolder: Ryan McLeod: "Lange weg afgelegd, maar werken aan opvolger Focus V8"

VDS Adventures - Focus V8
VDS Adventures - Focus V8
Twee jaar geleden vierde de imposante MARC Cars V8 Silhouette zijn Belcar-debuut in de 24 Hours of Zolder. De Australische bolides kwamen in drievoud aan de start van de Zolderse etmaalrace en wisten uiteindelijk ook allemaal te finishen. Om vervolgens luttele dagen later een tweede etmaalrace, die van Barcelona, aan te snijden. Enkele maanden geleden besloot VDS Racing Adventures eveneens twee dergelijke bolides aan te schaffen en voor de 24 Hours of Zolder kwam MARC Cars-voorman Ryan McLeod zelf de troepen versterken. Autosport.be zocht de Australiër opnieuw op voor een evaluatie.
  • STX Motorhomes
Racer Industries - Marc Ford Focus
Racer Industries - Marc Ford Focus
"De 24 Hours of Zolder is belangrijk voor ons omdat we nu goed kunnen zien welke progressie we gemaakt hebben op 24 maanden", trapt McLeod enthousiast het gesprek af. "We hebben een lange weg afgelegd via verschillende series in verschillende landen. Twee jaar geleden was de 24 Hours of Zolder meteen onze eerste etmaalrace en een week later stonden we al in Barcelona voor onze tweede race tweemaal rond de klok. We hadden bovendien geen enkel idee over de competitiviteit van de wagen of wat de volgende stappen zouden zijn in het ontwikkelingsproces. Als we nu kijken, is de wagen structureel niet veranderd ten opzichte van 2 jaar geleden; ik zou zeggen dat zo'n 98% hetzelfde is. We hebben wat kleine aanpassingen gedaan op het vlak van veiligheid voor de rijders en beschikken over een 25 pk meer - net onder de psychologische grens van 550 pk."

MARC V8's in Australian GT Trophy Series
MARC V8's in Australian GT Trophy Series
"We zijn in feite zeer blij met hoe de wagen geëvolueerd is, want we kunnen hem competitief laten rijden voor slechts 6 à 7 euro per kilometer. Dat stemt ons gelukkig en het is ook aangenaam om nu te zien hoe onze klant (VDS Racing Adventures nvdr.) hetzelfde gevoel heeft als wij twee jaar geleden. Normaliter kan je met deze wagen jaren blijven rijden. Wij hebben bijvoorbeeld 12 wagens die wereldwijd wedstrijden betwisten en zelfs aanvaard zijn door SRO ondertussen; we zullen bijvoorbeeld met drie wagens deelnemen aan de 12H van Sepang. Dat is tevens de grote sterkte van de bolide, hij kan door en voor veel piloten ingezet worden; het is een echte Endurance Special."

VDS Racing Adventures - Focus V8
VDS Racing Adventures - Focus V8
"We werken momenteel aan een nieuw project, een nieuwe silhouette gebaseerd op de huidige wagen, voor klanten die specifiek willen deelnemen aan bijvoorbeeld de SP6-klasse in de 24H Series van Creventic. Het chassis zal licht aangepast worden ten opzichte van het huidige en het hele concept volgt eigenlijk de filosofie van de huidige bolides. De prijs zal laag zijn, geloof me, en we gaan een composite body gebruiken. Als alles goed gaat, kunnen we de wagen mid 2017 aan het publiek  tonen."

Foto's: Marnik Mouchaers & Australian GTSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Internationaal op vrijdag 19 augustus 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Shopa

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons