van der Horst

24H Zolder: Sam Dejonghe piloteert Norma naar provisoire pole

Deldiche Racing - Norma M20FC
Deldiche Racing - Norma M20FC
Sam Dejonghe heeft de Deldiche Racing Norma M20 FC naar de voorlopige eerste startplaats gestuurd. Dejonghe had twee pogingen nodig om een chrono van 1:32.872 neer te zetten, een goede drie tiende boven de normtijd in de kwalificaties. Verder veranderde er aan de top van het klassement weinig, de PK Carsport Wolf GB08 staat nog steeds tweede, voor de Zwitserse Ligier, de Bas Koeten Wolf en de McDonald's Racing Norma. De Speedlover Porsche #333 is nog steeds primus in Belcar 1 en tevens best of the rest, met een zesde chrono algemeen. De sessie werd eenmaal stilgelegd met de rode vlag.
  • Skylimit Events
Carrosserie Vannerum - BMW M235i Cup
Carrosserie Vannerum - BMW M235i Cup
Ongeveer tien minuten ver in de sessie haalde de wedstrijdleiding de rode vlag boven, na een incident tussen de BMW #16 en de KTM X-Bow. Beide wagens kwamen met elkaar in contact in de Lucien Bianchi-bocht. "We reden in een treintje", vertelde Jean-Luc Behets. "Ik reed op de ideale lijn, met de KTM rechts naast mij toen hij plots afweek. Ik had geen enkele mogelijkheid meer om hem te ontwijken en op de beelden valt ook duidelijk te zien dat er mij niets te verwijten valt."

DVB Racing - KTM X-Bow
DVB Racing - KTM X-Bow
Bij het incident werd het rechtervoorwiel van de Belfius-BMW afgebroken. Christophe Van Riet, die aan het stuur zat van de KTM X-Bow vertelde dat hij in zijn outlap zat toen het vermogen van de wagen plots wegviel. "Ik was aan het stilvallen en kon eigenlijk nog maar weinig uithalen."Speedlover - Porsche 991
Speedlover - Porsche 991
Verder verbeterden weinig bolides hun chrono van eerder op de dag. Enige uitzondering in de top tien, naast de Norma M20 FC van Deldiche Racing, was de Speedlover Porsche #33 van Yves Noël/Jürgen Van Hover/John De Wilde/Peter Van Audenhove; deze legde beslag op een voorlopige negende tijd. Verder kwam de Euroracing Radical niet aan rijden toe, de bolide werd bij de start van de sessie in de pitlane terug achteruit richting box geduwd.

Maxim Pampel, "We hadden te kampen met een defecte relais en hadden ook een probleem met de schakelflippers. Jammer dat het ons in de box hield, maar ik kom dit probleem liever nu tegen dan tijdens de race." Ook de PK Carsport BMW M235i Racing Cup en de GD Sport BMW Clubsport kwamen niet aan rijden toe; bij beide wagens achtte het team het niet opportuun om nog te rijden. Bij de gouden BMW Z3 #888 wordt de motor vervangen nadat er eerder op de dag een probleem optrad met de krachtbron.

--- UITSLAG QUALIFYING 2 24H OF ZOLDER (PDF) ---

Foto's: Marnik Mouchaers & Niels VaeckDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op donderdag 18 augustus 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons